Home / slideshow / Zonneveld houdt AFC overeind tegen HFC

Zonneveld houdt AFC overeind tegen HFC

Zondagmiddag stond er een ware klassieker op het programma in de Tweede Divisie: AFC ontving de Koninklijke HFC in Amsterdam. Het bleef bij een 0-0 gelijkspel, al waren er voldoende kansen.

Al vroeg in de wedstrijd ging het mis voor Yordi Teijsse. De middenvelder ging vol voor de bal, maar dat deed ook Oscar Wilffert, verdediger van HFC. Er volgde een vervelende botsing met voor beide spelers een hoofdblessure tot gevolg. Het spel lag lange tijd stil om beide spelers te behandelen. Wilffert moest uiteindelijk in het ziekenhuis verder behandeld worden, Teijsse bleef in de kleedkamer achter met een lichte hersenschudding en werd vervangen door Melvin Grootfaam. Beide ploegen leken logischerwijs een beetje van slag door het vervelende incident, waardoor er tot de rust weinig spektakel was.

Na rust was er meer spektakel, vooral voor de goal van Patrick Zonneveld. Met meerdere zeer fraaie reddingen hield hij de Amsterdammers op de been. AFC wist aanvallend weinig klaar te spelen, al dacht Nick van der Velden nog wel te scoren. Hij werd echter terug gefloten vanwege buitenspel. Ook Raily Ignacio deed met een omhaal nog een dappere poging, maar het duel eindigde uiteindelijk in 0-0.

Volgende week opnieuw een topper voor AFC. Het gaat dan op bezoek bij koploper IJsselmeervogels.

Opstelling AFC: Patrick Zonneveld, Johan Kulhan, Dalian Maatsen, Thomas van den Houten, Kenny Teijsse, Milan Hoek ©, Raily Ignacio, Yordi Teijsse (21. Melvin Grootfaam), Jonathan Richard, Cody Claver (76. Fouad Belarbi), Nick van der Velden (89. Djuric Ascencion)

Foto’s: Tom Poederbach