Pieter Mulders

Zorgen voor OFC na nederlaag tegen IJsselmeervogels

OFC ontpopte zich de afgelopen weken tot reuzendoder in de Tweede Divisie. Het pakte een punt tegen AFC en De Treffers, op het moment dat OFC hen trof waren beide ploegen koploper. Maar de Oostzaners hebben er weinig aan, want zaterdag werd in een cruciaal met IJsselmeervogels verloren: 0-3.

IJsselmeervogels is de voornaamste concurrent van OFC onderin en had voorafgaand aan het duel een voorsprong van vier punten. Bij winst kon OFC dat dus terugbrengen naar een punt, nu is de achterstand dus opgelopen tot zeven punten.

Al binnen het kwartier keken de Oostzaners tegen een 0-2 achterstand aan. Het was na iets meer dan vijf minuten Steven Sánchez Angulo die de score opende. Na een voorzet vanaf de rechterkant kon hij de bal onder Ischa Bouwman, die de geblesseerd Daniel Agyei verving onder de lat, door schieten. Een paar minuten later verdubbelden de bezoekers de score al. Na een omschakeling met Mike van de Laar en Kevin Sterling was het de eerst genoemde die voor de 0-2 zorgde. IJsselmeervogels kreeg meer kansen en maakte vlak voor rust de 0-3. Op aangeven van Youssef Blel wist Jordy Ruizendaal te scoren.

Vrij snel na rust kreeg OFC een goede mogelijkheid om iets terug te doen, toen Soufiane Reclaoui uithaalde. Doelman Maarten List redde echter. Verder vielen er weinig kansen te noteren in de tweede helft. IJsselmeervogels hoefde niet meer en OFC was niet bij machte om iets terug te doen.

De ploeg van Pieter Mulders gaat dus met een degradatiewolk boven het hoofd de winterstop in. Op 21 januari hervat het de competitie tegen TEC, dat ook in de onderste regionen bivakkeert. Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Tweede Divisie

Archieffoto: Orange Pictures