ZSGO/WMS klaart sportieve klus tegen SO Soest

Na een week waarin de zondag behaalde titel op uitbundige wijze werd gevierd, keerde de ZSGOWMS-selectie terug op het veld. Daar ging de knop om richting de laatste twee speelrondes van dit seizoen, met eerst de thuiswedstrijd tegen SO Soest, dat samen met DSOV strijd voor lijfsbehoud in de tweede klasse. ‘En ook die willen we gewoon winnen’, benadrukte Sebastiaan Fritz.

Na een week vol vrolijkheid en feest, wilde ZSGOWMS waardig afsluiten als kampioen. Tegen het taaie SO Soest werd het uiteindelijk ‘slechts’ 2-1, waarin de gasten uit Soest met tien eindigden door een rode kaart van Michael Pashley.

Ere-haag door SO Soest

Voor de wedstrijd toonde SO Soest met een mooie erehaag en applaus respect voor de Amsterdamse kampioen. Een tactische zet? ,,Een dramatische eerste helft”. Meer woorden had Fritz niet nodig om het eerste deel te beschrijven waarin ZSGOWMS niets liet zien aan de trouwe aanhang. SO Soest kwam via Luc Hooft op een verrassende 0-1 voorsprong en vierde dat uitgebreid met de Soester-aanhang.

Luc Hooft: 0-1

De kampioen van de tweede klasse wilde voor eigen publiek toch nog wel iets van zijn klasse laten zien. ,,De tweede helft hebben we gas gegeven. Toen was het klaar met Soest”, zag Fritz. Jaheem Uiterloo en Haitam Ibrahimi zorgden voor een 2-1 voorsprong. Soest werd van het kastje naar de muur gestuurd.

Sloot

Trainer Fritz was, nadat hij traditiegetrouw bij een titel de sloot was in gemikt, maandagmiddag tevreden over de manier waarop ZSGOWMS het seizoen voor het thuisplubliek afsloot. ,,We hebben de tweede helft weer gedomineerd, gecontroleerd en zeer terecht gewonnen”, zei hij na de zege op Soest.

Foto’s: Jos Spitteler

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zondag 2B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)