Rob Rijnink

ZSGOWMS alleen aan kop na derde zege op rij

ZSGOWMS is geweldig begonnen aan de competitie. 0-4 bij JOGA Fortius, 3-0 thuis tegen VVH/Velserbroek en afgelopen zondag 5-0 tegen Spaarnwoude sv. De volle buit: 9 punten en bovendien nog geen enkele tegengoal.

Met in het achterhoofd dat Swift en Nieuw West United tegen goede tegenstanders zondag punten konden laten liggen zat Rob Rijnink lekker in de dug-out. De trainer van ZSGWOMS zag dat het wel goed zat. De Amsterdammers begonnen goed aan de wedstrijd. Hoog druk op de verdediging, spelers vonden elkaar in de gevaarlijke ruimtes en kwamen zelf niet in gevaar, maar toch bleven de doelpunten uit. Spaarnwoude speelde op zijn Italiaans: achterin dicht, de bal lang naar voren spelen en gelukkig had de keeper de eerste helft een goede dag.

Spaarnwoude wankelde, maar bleef in de eerste helft overeind. 0-0 met rust: een resultaat waar de thuisploeg niet op had gehoopt en de uitploeg juist voor kwam. ZSGOWMS creëert elke week weer genoeg kansen, maar heeft moeite met de wedstrijd voor rust al te beslissen. Rijnink probeert de afgelopen weken de vinger op de zere plek te leggen, maar het kwartje is nog niet gevallen bij de trainer en spelers. Toch hoefde de trainer zich over winst geen zorgen te maken.

ZSGOWMS kwam goed uit de kleedkamer en brak de wedstrijd in 59ste minuut uiteindelijk open. Na een geweldige dribbel van Younes Makraou werd de linksbuiten in het zestienmeter neergehaald en kreeg de club uit Amsterdam een terechte penalty. Na de 1-0 gingen de spelers van ZSGOWMS niet naar achter lopen, maar gooiden zij er nog een schepje bovenop. Het baltempo ging omhoog, de creatieve spelers toverden de snelle combinaties uit de hoge hoed en de kansen werden wel gemaakt. De 2-0 volgde dan ook heel snel na de openingstreffer. De goedlopende aanval die over meerdere schijven ging, belandde uiteindelijk bij Nawfal Hammi, die het laatste tikje kon geven. De Amsterdammers maakten gehakt van Spaarnwoude in de tweede helft. De verdediging kon het niet volgen en het ging allemaal iets te snel voor de jongens van Spaarnwoude. De 3-0, 4-0 en de 5-0 vlogen ook nog om de oren van de keeper en zo ging Spaarnwoude toch met 0 punten terug naar huis.

“Ik kan de jongens alleen maar een heel groot compliment geven voor de geweldige tweede helft. Zo wil ik het elke week van het begin van de wedstrijd zien,” vertelt Rijnink. De trainer van de Amsterdammers zag wel nog een verbeterpuntje. ZSGOWMS mist nog te veel kansen en houdt daardoor tegenstanders te lang op de been, maar welke club zal dat afstraffen? Komend weekend mag Zwanenburg dat proberen.