ZSGOWMS behoudt Mohamed Hadra: “Leuk elftal dat op de goede weg is”

ZSGOWMS gaat nog een seizoen langer door met Mohamed Hadra. Dat besluit namen de hoofdtrainer en het bestuur van de vereniging  zaterdag na een kort onderling gesprek.

Hadra twijfelde allerminst over een langer verblijf. De oefenmeester heeft het goed naar zijn zin bij ZSGOWMS en beschikt over een goede spelersgroep met potentie. “We zijn al even bezig met een leuk elftal dat op de goede weg is. Helaas moesten we dat proces door de coronacrisis vervroegd afbreken, maar ik heb alle vertrouwen erin dat we het straks weer oppakken”, vertelt Hadra, die de komende maanden individuele gesprekken met de spelers gaat houden. “Mijn gevoel zegt me dat de meeste spelers in ons team zullen blijven, maar je weet het natuurlijk nooit. Andere clubs benaderen onze spelers ook wel eens. Daarom train ik graag door: zo houd ik contact met alle voetballers in ons team. Daarnaast vinden de spelers het in deze tijd ook gewoon leuk om op het veld te staan, dus aan enthousiasme geen gebrek.”

De Amsterdamse vereniging haalde afgelopen zomer vijf versterkingen binnen voor verfrissing in de selectie. Hadra is momenteel meer dan tevreden over de kwaliteiten binnen zijn selectie. “Dit seizoen beschikken we weer over uitstekende spelers. Door coronabesmettingen en blessures zat het aan het begin van het seizoen niet altijd mee, maar over het algemeen ging het steeds beter. De komende periode kijken we wie weggaat en waar we wellicht versterkingen nodig hebben.” De trainer heeft het geluk dat hij dit seizoen over spelers beschikt die op diverse posities uit de voeten kunnen. “Mijn centrale verdediger kan bijvoorbeeld als spits of controlerende middenvelder spelen. En mijn rechtsbuiten kan ook op de rechtsbackpositie spelen. Dat maakt het voor een coach makkelijker.” De oefenmeester speelt in de toekomst graag voor promotie. “Ik wil eerst het team sterk maken, voordat we promoveren. Wanneer je namelijk voor continuïteit en een stabiele basis zorgt, dan is de kans op een directe degradatie een stuk kleiner. We moeten eerst kijken wat we in de zomer in huis hebben, voordat we kunnen zeggen wat volgend seizoen mogelijk is.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)