ZSGOWMS
Koploper ZSGOWMS wint weer

ZSGOWMS beslist duel met JOGA Fortius al voor rust

Zondagmiddag om 14:00 stonden JOGA Fortius en ZSGOWMS tegenover elkaar. De eerste wedstrijd van het seizoen was voor beide partijen onder heerlijke omstandigheden, 20 graden met af toe een lekker windje.

De zon die zondagmiddag erg fel scheen boven het kunstgras had een goede invloed op ZSGOWMS. De ploeg van Rob Rijnink begon namelijk ook erg fel aan de wedstrijd en stond na 5 minuten al met 0-1 voor. Mustapha Ait Hassain gaf een goede lange bal op Dominique Kivuvu en kon zo al vroeg de 0-1 erin schieten. Na de snelle goal leek het erop dat ZSGOWMS in de eerste helft al zou uitlopen naar een monsteruitslag, maar dat zag JOGA Fortius niet echt zitten. JOGA Fortius ging na de vroege goal ZSGOWMS meer onder druk zetten, maar ZSGOWMS voetbalde een paar keer goed onderuit. In de 25ste minuut was het weer raak, deze keer vanaf de rechterkant. Na een goede voorzet kwam de bal voor de voeten van André Oseas Joaquim, die de bal er alleen in hoefde te tikken.

De ruime voorsprong die JOGA Fortius wilde voorkomen door ZSGOWMS snel onder druk te zetten kwam er alsnog. Na een ingestudeerde vrije trap raapte Mohamed el Ghzaoui de bal op en schoot vervolgens de 0-3 achter de keeper van JOGA Fortius. De bezoekers gingen rusten met een comfortabele voorsprong. De ploeg van Rob Rijnink was duidelijk veel beter dan JOGA Fortius, dat de gehele eerste helft niet een keer op doel hadden geschoten. Al was dat ook niet gek: ZSGOWMS wil graag naar de tweede klasse, JOGA Fortius komt net kijken in de derde klasse.

Dominique Kivuvu

In de tweede helft ging ZSGOWMS gewoon door met scoren. Over links werd de aanval gezocht en André Oseas Joaquim versnelde langs zijn tegenstander. Na de versnelling gaf nu André Oseas Joaquim de bal voor het doel en zag zijn voorzet door een verdediger van JOGA Fortius het doel in gaan.

Na de snelle goal werd het spel slordig en niet meer 100% gefocust. Een aantal keren achter elkaar stonden de aanvallers van ZSGOWMS buitenspel of liepen zich gemakkelijk vast. Het spelbeeld bleef wel hetzelfde, maar de goals bleven uit. ZSGOWMS zocht nadrukkelijk de aanval en JOGA Fortius werd naar achter gedrukt. JOGA Fortius verloor weliswaar beide helften, maar hield de score in de tweede helft wel klein.

Jermaine Holwijn baalde van het 0-5 verlies, maar keek tevreden terug naar de tweede helft. “We stonden de tweede helft goed gepositioneerd en hielden de ruimtes goed klein in tegenstelling tot de eerste helft.” Rob Rijnink was daarentegen wel tevreden over de eerste helft, maar niet over de tweede helft. “We begonnen beide helften erg goed. Dat is ook echt wat in deze groep zit: vanaf minuut 1 gelijk scherp zijn en zo goed mogelijk aan de wedstrijd beginnen. We moeten wel nog beter worden in een wedstrijd dood maken en daar zullen we komende week de nadruk opleggen,” aldus Rob Rijnink.