ZSGOWMS boekt bij De Kennemers eerste zege

Na drie gelijke spelen op rij en twee afgelastingen heeft ZSGOWMS eindelijk de eerste zege te pakken. De ploeg van Murat Böke won met 2-3 bij De Kennemers en bereidde zich daarmee goed voor op de aanstaande topper tegen SDZ.

“Wanneer je drie keer onterecht gelijkspeelt en eigenlijk moet winnen, en twee keer niet in actie kan komen, blijf je tegen die eerste zege aanhikken. Dat doet ook iets met het vertrouwen binnen de groep”, meende Böke. “De stand geeft een vertekend beeld weer vanwege die ontbrekende wedstrijden, dus daar zijn wij niet teveel mee bezig.”

Dat ZSGOWMS weinig wedstrijdritme had, ondanks de midweekse bekerzege tegen Kadoelen (2-1), was in het eerste kwartier te merken. “We begonnen erg slordig en kregen geen vat op de wedstrijd”, zag Böke. De Kennemers profiteerde daarvan en kwam aan de leiding. Doelman Tamba dos Santos moest een rebound toelaten bij het redden van een vrije trap van Stef Vonk, waaruit Robin de Boer scoorde: 1-0. De sluitpost was even later wel enorm belangrijk voor de Amsterdammers door een schot van Yassin Ibrahimi te pakken. “Dat was een hele belangrijke redding, want anders was het gespeeld. Pas daarna kwamen wij beter aan voetballen toe.”

In een tijdsbestek van vijf minuten bogen de gasten de 1-0 achterstand om in een 1-2 voorsprong. Uit een voorzet van Joey Salden kopte Doganay Göc de gelijkmaker binnen en vlak daarna pikte Faycal Annouri een afvallende bal op om vervolgens vanaf de rand van het strafschopgebied raak te schieten voor de 1-2 ruststand.

Na een uur spelen leek Salden, die een individuele actie bekroonde, met de 1-3 de wedstrijd in het slot te gooien. De warrig fluitende …. bood De Kennemers echter een kans om terug in de wedstrijd te komen. Terwijl een hoekschop kort genomen werd, zou de arbiter geduw en getrek hebben gezien in het doelgebied. “Terwijl de bal daar niet eens in de buurt kwam”, counterde Böke direct. “Een belachelijke strafschop.” Vonk dacht daar anders over en bracht de spanning terug in de wedstrijd.

Dier spanning kon ZSGOWMS juist niet gebruiken. “Je wordt automatisch een beetje zenuwachtig, terwijl dat helemaal niet nodig is. Uit het niets kregen ze nog een kans (invaller Kevin Scholten kopte de bal tegen de paal, red.), waardoor het moeizamer was dan het eigenlijk zou moeten zijn. Gelukkig gaat het om de punten en die hebben we binnen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Archieffoto Peter Seijmour

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)