ZSGOWMS brengt slordig TOB aan het wankelen

Ook de vijfde wedstrijd van 2023 is door TOB in winst omgezet. Tegen het onnodig laag geklasseerde ZSGOWMS werd de zege voor de poorten van de hel, met het kleinst mogelijke verschil, weggesleept. De heenwedstrijd op het eigen Sportpark Oostzanerwerf stond de noord-Amsterdammers nog helder voor de geest. In het laatste weekend van oktober gaf TOB in de slotfase een 3-1 voorsprong weg en maakte het diep in blessuretijd nog de gelijkmaker. Het elftal van trainer/coach Remco van Twiller was dus gewaarschuwd.

Onder heerlijke omstandigheden met een warm lentezonnetje wachtten beide teams niet af, maar zochten direct de aanval. Binnen vijf minuten beproefde TOB-routinier Michel Dol zijn geluk met een schot vanaf zestien meter dat over de kruising heen vloog. Aan de andere kant probeerde ZSGOWMS met een snelle uitbraak na een uittrap van doelman Danilo Govedarica gebruik te maken van de desorganisatie in de TOB achterhoede maar dit gevaar kon in de kiem gesmoord worden. Na tien minuten kwam TOB met de schrik vrij toen Yassine Mohamed Boumzaouad de bal keihard in de breedte door het doelgebied heen schoot. Gelukkig voor alles wat TOB was tikte niemand de bal binnen en vloog de bal voorlangs en bleef het 0-0.

Na deze hectische openingsfase trokken de gasten het initiatief naar zich toe en controleerden de wedstrijd. Dit leverde al snel diverse mogelijkheden op met onder andere Bekker die over kopte uit een vrije trap van Redouan Tahri, José Bebeto Ngeze die een vrije trap net naast schoot en Sergay Gemin die na goed voorbereidend werk van Nick Koch de bal net naast mikte. De slordige afwerking kwam TOB bijna duur te staan toen net voor het half uur Marouan el Kassimi vanaf twintig meter de bal hard in de korte hoek schoot. Deze inzet werd fantastisch door Giorgio Kuiper gekeerd en tot een hoekschop verwerkt waar verder niets uit kwam. Niet veel later kreeg TOB de beste mogelijkheid tot dan toe na een goede aanval waarbij Danny van de Kolk de vrijlopende Ngeze lanceerde. Ondanks dat Bekker goed ruimte maakte wist Ngeze hier niet voldoende gebruik van te maakte en mikte naast. De wedstrijd leek op een 0-0 ruststand af te stevenen, toen TOB in de blessuretijd van de eerste helft alsnog tweemaal toesloeg. Een snelle een-twee tussen Bekker en Tahri zette de laatste oog-in-oog met Govedarica. Deze mogelijkheid liet hij zich niet ontnemen en zorgde voor 0-1. ZSGOWMS was hierdoor van slag, waardoor TOB direct na de openingstreffer ook nog 0-2 maakte. Een afgemeten voorzet van Moamar Heerenveen werd door Bekker tegendraads binnen gekopt en stuurde TOB met een 0-2 voorsprong naar de thee.

Bij aanvang van de tweede helft had ZSGOWMS trainer/coach Mohamed Hadra een omzetting gedaan en zocht het direct de aanval. Bij TOB ontbrak de scherpte waardoor het al snel tegen averij aanliep. Een makkelijk gegeven vrije trap kwam via de TOB muur voor de voeten van Karim Morrison die, mede door een onoplettendheid aan TOB zijde, vanuit een moeilijke hoek de 1-2 binnen schoot. De gasten leken het spoor volledig bijster en niet veel later was het bijna ook nog bijna 2-2 maar een grote kans voor Boumzaouad werd wederom door Kuiper onschadelijk gemaakt. Dit schudde de blauw-witten eindelijk wakker, wat TOB aanvoerder Dave Dekker in kansrijke positie bracht maar zijn inzet werd gekeerd door Govedarica. Ook een kopkans van Koch was een prooi voor de ZSGOWMS doelman terwijl de thuisploeg aan de andere kant middels twee vrije trappen kansrijk werd maar geen doel trof.

De wedstrijd golfde zo nu en dan heen en weer, wat de spanning met de minuut deed toenemen. Die spanning werd alleen maar groter toen scheidsrechter Caner Emik liefst zeven minuten blessuretijd bij telde. In die blessuretijd was TOB tot driemaal toe het dichtste bij de beslissing. Eerst kopte Van de Kolk de bal goed in maar zag zijn inzet over de lat getikte worden door de uitstekend keepende Govedarica. Daarna was het de ingevallen Jaouad El Ghazaoui die de bal eerst op de linker paalschoot en kort daarna op de rechter paal. In de stand kwam echter geen verandering meer zodat het eindsignaal de TOB-ers als muziek in de oren klonk en de zwaarbevochten 1-2 zege voor een enorme opluchting zorgde aan noord-Amsterdamse kant.

Met deze zege ontvangt TOB komend weekend koploper TOS-Actief voor de topper in Zaterdag 4c. ZSGOWMS staat met de kwaliteiten die in dit elftal zitten veel te laag en speelt in de strijd tegen degradatie uit tegen De Meteoor dat maar één plaats boven hen staat. Bekijk hier de stand en het programma in Zaterdag 4c

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)