ZSGOWMS & DSOV in evenwicht met 4 goals

Vier doelpunten vielen er zondag op Sportpark Ookmeer, zowel thuisploeg ZSGOWMS als bezoekers DSOV scoorde tweemaal. Logischerwijs stond er dus een 2-2 uitslag op het scorebord, waar vooral ZSOGWMS hoopte op meer dan dat.

In het eerste bedrijf was de thuisploeg de bovenliggende partij. ZSGOWMS-trainer Jethro Abram zag zijn tegenstander eerst in een 4-5-1 formatie spelen, maar DSOV-oefenmeester Tom Verhoek stapte over naar een 5-3-2 formatie. De Amsterdammers konden twee goede kansen noteren en schoten rond minuut 36 via Tiago dos Santos raak: 1-0! Het goede voorbereidende werk werd gedaan door Sherivio Blanker. Echter kon ZSGOWMS niet lang van de voorsprong genieten. Enkele minuten later kwamen de Vijfhuizenaren langszij. Loet de Kwant schoot, met het eerste schot van DSOV, de bal in de bovenhoek. Voor de theepauze nog een mogelijkheid voor de bezoekers, maar ZSGOWMS-keeper Tamba dos Santos hield zijn ploeg op de been.

De fase na rust was voor de ploeg van DSOV-trainer Verhoek, ze waren de bovenliggende partij. Tien minuten na het startschot van de tweede helft kwam DSOV op voorsprong. Een goed uitgespeelde aanval werd zeer fraai afgerond door Othman Lechkar. Wel kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd, waardoor Tiago dos Santos tien minuten voor het eind de gelijkmaker wist te maken. Ditmaal werd het voorbereidende werk wederom door Blanker gedaan.

In de slotfase was ZSGOWMS nog dichtbij de leidende treffer, maar de bal kon nog net van de lijn worden verwerkt door DSOV. Terwijl DSOV-speler Leroy Sprengers daarvoor nog op weg dacht te zijn naar de 2-3, maar hij werd onderuit gehaald door de defensie van de Amsterdammers.

Beide trainers kijken hetzelfde terug op het duel. “DSOV deed het goed, ze maakten het ons moeilijk. Ze kwamen voor een resultaat en dat is ze gelukt. We keken nog lang tegen een achterstand aan, dus ik ben achteraf dan ook blij met een punt. Alleen hadden we ook de mogelijkheden om meer te scoren”, aldus ZSGOWMS-oefenmeester Abram. Verhoek (DSOV): “Ik schat ZSGOWMS, samen met Sporting Martinus en Antibarbari, in als grote titelkandidaten dit seizoen. Als je dan een punt hier meeneemt is dat voor ons een goed resultaat. Waar je vooraf voor tekent. Maar we mogen niet mopperen met een 2-2 hier.”

Volgende week gaat ZSGOWMS naar het nog puntloze RODA ’23, terwijl DSOV Hooglanderveen ontvangt. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b

Foto’s: Robert de Rooij

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)