ZSGOWMS een maatje te groot voor Wartburgia

Een verzwakt Wartburgia, waar nog wat late vakantiegangers ontbraken, had het zwaar tegen een fysiek sterk en goed ingespeeld ZSGOWMS in de eerste echte wedstrijd van het seizoen. 

Binnen 10 minuten was het uit een corner al 1-0 na een misverstand tussen keeper en verdediging door Gairvyno Zeefuik.  Daarna probeerden de bezoekers het wel, maar doordat er door de gastheren hoog druk werd gezet en op alles wat bewoog werd gejaagd, ontbrak de zorgvuldigheid bij het passen.

In de eerste helft kreeg Wartburgia welgeteld twee kansen: Jacco Fijnheer benutte zijn snelheid maar ging een 1 op 1 met de keeper uit de weg en een inzet van David van Paridon werd van de lijn gehaald. ZSGOWMS bouwde aanval na aanval goed op en ondanks dat Wartburgia goed verdedigde, was het voor rust Tiago Dos Santos die na een scrimmage voor het doel de 2-0 kon intikken. 

Kort na rust sloeg Dos Santos opnieuw toe en schoot de bal al na 5 minuten vanuit een moeilijke hoek langs de keeper. Pas na de 3-0 gooide Wartburgia de schroom wat van zich af en kwam aan voetballen toe; een lange rush van Joost Hommenga had meer verdiend en een fijne steekpass van van Paridon leidde tot de 3-1 van Chet Bakker. 

Daarna was het ZSGOWMS dat de klok sloeg: een eigen doelpunt van Melvin Akkerman en mooie goals van Jaheem Uiterloo en Kursat Cil drukten in doelpunten aardig uit hoe groot het klasse verschil was ondanks het harde werken van Wartburgia. 

Tekst en foto: Frank van Paridon

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)