ZSGOWMS geeft Diemen een oorwassing

ZSGOWMS heeft hardhandig afgerekend met het gebrek aan scorend vermogen van de laatste weken. De ploeg van Rob Rijnink had in het eerste uur de nodige moeite met Diemen, maar trakteerde de middenmoter uiteindelijk op een 7-1 nederlaag die zelfs nog hoger had kunnen uitvallen.

Diemen was de wedstrijd nog uitstekend gestart. De bezoekers voetbalden zich goed onder de druk van ZSGOWMS uit en kwam verdiend aan de leiding. Een vrije trap werd door Jesse te Paske met het hoofd voor het doel gebracht, waar Jelle de Wild de 0-1 binnen kon koppen. Een nieuwe stunt – de heenwedstrijd werd knap met 2-0 gewonnen – leek in de maak, totdat ZSGOWMS wat gelukkig op gelijke hoogte kwam. Een schot van Naoufal Haddadi werd van richting veranderd waardoor doelman Van der Pol kansloos was.

De wedstrijd kreeg een totaal andere wending toen overduidelijk natrappen op Tommy ter Bruggen slechts werd bestraft met geel. Diemen raakte hierna de grip kwijt en zag ZSGOWMS vlak voor rust de leiding in handen nemen. Vanaf de rand van het strafschopgebied prikte Doganay Göc raak: 2-1. In de tweede helft waren de bezoekers, zonder Ter Bruggen, totaal het spoor bijster. De individuele klasse van de thuisploeg kwam naar boven en Diemen werd in het laatste kwartier geslacht.

Anass Abdelhadi, één van de twee A-junioren (samen met de debuterende linksback Akram Abeddar) in de basis, opende het jachtseizoen met de 3-1. Uiteindelijk liepen de Amsterdammers door doelpunten van Sidney Schmeltz, Yassine el Haddad, Mustapha Ait Hassan en Semih Uysal uit naar 7-1. Dat de teller bij zeven stopte, kon ZSGOWMS aan laksheid wijten aangezien een aantal grote kansen op mogelijke dubbele cijfers nog werden gemist.

Door de ruime zege profiteerde ZSGOWMS ook optimaal van de verrassende nederlaag van concurrent Sporting Martinus. De ploeg van Rob Rijnink heeft nu, in de strijd om het laatste nacompetitieticket, een voorsprong van vijf punten. Voor Diemen zit het seizoen er al op. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)