ZSGOWMS geeft punten uit handen tegen Schoten

ZSGOWMS kan zich als nummer drie van de zondag derde klasse C gaan voorbereiden op de eerste nacompetitiewedstrijd over twee weken tegen APWC. De ploeg van Murat Böke had ergens nog de hoop op een tweede plek, maar nadat een 2-0 voorsprong uit handen werd gegeven tegen Schoten zit dat er niet meer in.

“We geven twee punten cadeau”, verzuchtte Böke. Na twintig minuten leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Amsterdammers: de touwtjes in handen en een 2-0 voorsprong. Arabi el Abdessadak profiteerde optimaal van een te korte terugspeelbal en Bilal el Yacoubi pikte zijn doelpuntje ook mee. “Daarna speelden we relaxed en vrijuit. Nog voor de rust had ik zelfs de 3-0 verwacht, alleen hebben we dat niet goed uitgespeeld.”

Ook in de tweede helft was de thuisploeg meerdere keren dicht bij een derde treffer om de genadeklap uit te delen aan Schoten. Uit het niets slaagden de bezoekers erin de aansluiting te vinden via Anil Kilic. “Dan weet je dat het daarna even zweten is en juist op dat moment moet je de wedstrijd op slot gooien”, vervolgde de oefenmeester. In de allerlaatste minuut kregen de Amsterdammers hiervoor de rekening gepresenteerd door Lennaert Stuur: 2-2.

Door het gelijkspel zit er voor ZSGOWMS niet meer in dan de huidige derde plek. Als middelste periodekampioen wacht in de eerste ronde van de nacompetitie een uitwedstrijd tegen APWC, dat als tweede eindigt in de derde klasse D. “Ik heb er nog nooit van gehoord, maar we zullen deze week iemand die kant opsturen om te kijken wat ons te wachten staat.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.