Rob Rijnink

ZSGOWMS geeft Zwanenburg voetballes

Zondagmiddag speelden ZSGOWMS en Zwanenburg misschien wel hun voorlopig laatste wedstrijd, maar dat zal iedereen na dinsdagavond weten. ZSGOWMS liet wel nog een keer zien hoeveel kwaliteit de ploeg in huis heeft.

Voorafgaand aan de wedstrijd is er een minuut stilte ter ere van de vorige week overleden oud-voorzitter dhr. Ger Feenstra. Ondanks het mooie eerbetoon zag Feenstra van bovenaf dat Zwanenburg tegen een flinke nederlaag aan liep. ZSGOWMS was over de gehele wedstrijd duidelijk de betere ploeg, maar na 5 minuten kreeg de thuisploeg wel al een wereldkans. Zwanenburg had de wedstrijd een andere draai kunnen geven en had van zich af kunnen bijten, maar de kans bleef onbenut.

De Amsterdammers schudden het eerste gevaar van zich af en daarna werd de score snel opgevoerd. In de 9de minuut lag voor het eerst de bal achter de keeper. Clayd Olf kreeg het eerste doelpunt op zijn naam en opende daarmee de score. In een tijdbestek van nog geen eens 10 minuten stond het alweer 0-3. ZSGOWMS speelde goed en liet de bal heel snel gaan. De Amsterdammers gaven voetballes aan Zwanenburg en waren nog niet klaar. De doelpunten vielen niet weer zo snel achter elkaar, maar na 13 minuten zonder doelpunt vonden de spelers van ZSGOWMS weer tijd voor een doelpunt. In de 28ste minuut scoorde Oseas Joaquim André de 0-4 en was de wedstrijd zo goed als beslist. André scoorde zijn derde doelpunt en had voor de 30ste minuut al een zuivere hattrick gemaakt. “De bal is rond en het veld is groen” wordt er dan altijd door de optimistische supporters gezegd, maar de mensen die aanwezig mochten zijn zagen ook dat het niet meer goed ging komen voor Zwanenburg. Het kwam inderdaad niet meer goed en de ploeg van Rijnink kwam ook niet meer in gevaar. Gregory Nelson zette de ruststand op het scorebord en zo ging ZSGOWMS met 0-5 rusten.

De tweede helft deden de Amsterdammers het wat rustiger aan. Misschien met in het achterhoofd het bekerduel van dinsdag of vonden zij het gewoon prima zo. De trainer van de Amsterdammers vond niet zo’n schande dat zijn spelers in tweede helft niet nog 5 keer hadden gescoord. “Het is niet makkelijk om als je weet dat de wedstrijd gespeeld is nog 5 goals te maken. Ik heb zelf vroeger ook gevoetbald en heb dit ook een aantal keer meegemaakt. Gemakzucht zit in alle voetballers en dat is volkomen normaal,” vertelt Rijnink. De spelers deden er nog een doelpuntje bovenop de ruststand en leken het daarna wel goed te vinden.

Rob Rijnink ziet zijn ploeg week in week uit winnen met een comfortabele uitslag en is ook erg blij met de prestatie van zijn team. “We speelden vorige week al één hele goede helft en vandaag was de hele wedstrijd gewoon goed. Ondanks dat wij gas terugnemen in de tweede helft geven wij niks weg,” aldus Rijnink. Ook op de trainingen ligt het niveau hoog, vertelt Rijnink. “We wisten dat het niveau hoog lag in het begin van het seizoen en hebben zelfs goede spelers moeten afwijzen, maar wat ik nu aan de start van competitie zie is beter dan ik had verwacht. Ik kan daarvoor dan ook alleen maar alle complimenten aan de jongens en mijn assistent geven,” vertelt de winnende trainer.