ZSGOWMS heeft periodetitel voor het grijpen na zege op Bloemendaal

ZSGOWMS is slechts één zege verwijderd van het winnen van de tweede periode in de zondag derde klasse C. De ploeg van Murat Böke stelde tegen Bloemendaal op tijd orde op zaken en klom door een 2-1 overwinning ook naar de derde plek op de ranglijst. Het winnen van de periodetitel heeft echter de hoogste prioriteit.

Het begint een repeterend verhaal te worden, weet Böke. Zoveel beter, een handjevol grote kansen, maar de beloning in de vorm van doelpunten blijft uit. Eén slippertje kan fataal zijn en dat werd het ook. Een kopbal van de vrijstaande Tim Joon was doelman Tamba dos Santos te machtig: 0-1. “Op dat moment denk je: oh nee, daar gaan we weer. Weer hetzelfde verhaal. Ik moet zeggen dat de jongens enorm veel veerkracht hebben getoond door het om te draaien.”

Met enig fortuin kwamen de Amsterdammers na de rust op gelijke hoogte. Bij een dood spelmoment werd de bal door de doelman van Bloemendaal tegen de achterhoofd van Romano MacNack gestompt, waarna de bal in het doel verdween: 1-1. Na de gelijkmaker voerde ZSGOWMS de druk op. Bloemendaal wilde zelf ook een voorsprong forceren.

Uiteindelijk bezorgde A-junior Barbosa Nhoca, die vanwege personeelsproblemen de laatste weken in de basiself staat, zijn ploeg de volle buit. Robert Guerain zette de middenvelder goed vrij en zijn diagonale schot betekende de 2-1. “Die 2-1 was net voldoende. Het eerste doelpunt blijft een heuvel voor ons, daar hebben we het elke week moeilijk mee”, weet Böke. “De grootste horde voor de tweede periode hebben we genomen en ik ben heel blij dat we het allemaal in eigen hand hebben.”

Volgende week speelt ZSGOWMS de tweede en laatste inhaalwedstrijd, thuis tegen laagvlieger Wijk aan Zee. Winst levert de periodetitel op, lukt dit niet, gaat SDZ ermee vandoor. Kijk hier voor de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Archieffoto Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)