ZSGOWMS komt niet verder dan gelijkspel tegen Zwanenburg

In de zondag derde klasse C heeft ZSGOWMS op bezoek bij hekkensluiter Zwanenburg punten verspeeld. De Amsterdammers leidden bij rust nog wel met 0-2, maar na de hervatting werd deze riante voorsprong onnodig weggegeven: 2-2.

Het was voor ZSGOWMS in de uitwedstrijd tegen Zwanenburg weer hetzelfde liedje als in veel eerdere wedstrijden dit seizoen. De ploeg van Rob Rijnink kreeg genoeg kansen om de drie punten te pakken, maar slaagde er niet om meer dan dan twee keer te scoren. “Een terugkerend probleem,” aldus Rijnink. “Je wordt er een beetje krankzinnig van. Het is een kwestie van kwaliteit. We missen gewoon scorend vermogen in de ploeg.”

Bij rust zag het er nog rooskleurig uit voor ZSGOWMS, want de Amsterdammers hadden na 45 minuten een 0-2 voorsprong te pakken. Na twintig minuten zette aanvoerder Romano Macnack zijn ploeg op voorsprong en een kwartier later verdubbelde Omar Attalj de voorsprong. ZSGOWMS liet echter na om de thuisploeg voor rust de nekslag uit te delen.

Ook na rust kreeg ZSGOWMS een aantal grote kansen om de drie punten in een vroeg stadium veilig te stellen, maar deze mogelijkheden werden allemaal om zeep geholpen. Zwanenburg bleef daardoor in de wedstrijd en het verkleinde via Jordy Vierbergen zowaar de achterstand. Zwanenburg rook vervolgens bloed en ging alles of niets spelen. Dit leverde resultaat op. Vierbergen tekende met zijn tweede treffer voor de gelijkmaker: 2-2. ZSGWOMS mocht in de slotfase nog van geluk spreken dat het bij een gelijkspel bleef.

Rijnink baalt erg van het derde gelijkspel in de laatste drie wedstrijden. “Het maakt niet uit of je tegen de koploper of tegen de hekkensluiter speelt. Als je de kansen niet afmaakt, pak je geen punten. We laten gewoon zes punten liggen in de laatste wedstrijden door het missen van kansen. Dat kan ons aan het einde van het seizoen wel eens de nacompetitie kosten.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.