ZSGOWMS langs Sporting Martinus dankzij wonderschone treffers

Na de eerste verliespartij van vorige week heeft zondag derdeklasser ZSGOWMS zich weer herpakt. De ploeg van Murat Böke versloeg het tot nu toe ongeslagen Sporting Martinus met dank aan twee zeer fraaie doelpunten van Naoufal Haddadi en Sidney Schmeltz: 2-1.

“Sporting Martinus is de laatste twee jaar een heel moeilijke wedstrijd, op de een of andere manier,” aldus Böke. De trainer van de Amsterdammers had zich ingesteld op een verdedigende tegenstander, en de bezoekers stelden hem niet teleur. De ploeg van Tom Verhoek gunde ZSGOWMS de bal, maar gaf geen duimbreed toe. De thuisploeg had het moeilijk en na een aantal kansen begon Sporting Martinus zelfs te vermoeden dat er nog wat te halen viel. Die hoop werd na een klein halfuur echter meteen de grond in geboord: ZSGOWMS-verdediger Naoufal Haddadi zag keeper Niels Wuthrich te ver uit zijn doel staan en besloot vanaf eigen helft de bal op prachtige wijze over de doelman heen te werken.

Die 1-0 stand stond nog steeds, toen Sporting Martinus na iets meer dan tien minuten in de tweede helft een corner kreeg. “Daar zijn zij echt gevaarlijk in: corners, vrije trappen, standaardsituaties. Daar heb ik ook voor gewaarschuwd,” had Böke het gevaar vooraf al ingezien. Zijn waarschuwingen ten spijt kreeg Sporting Martinus toch de kans op karakteristieke wijze te scoren: de corner werd bij de eerste paal binnen gekopt door verdediger Mitchel Senft.

De gelijkmaker leidde tot een fraaie strijd waaruit nog geen duidelijke winnaar naar boven kwam. Het duurde dan ook tot vlak voor het eindsignaal voordat ZSGOWMS alsnog als winnaar van het veld kon stappen. Op de hoek van het strafschopgebied plukte Sidney Schmeltz de bal uit de lucht en werkte hem in een keer schitterend in de verre hoek.

Böke zag hoe zijn ploeg wederom moeite had met de Amstelveners. “Voor het eerst hadden we een moeilijke wedstrijd.” Daarnaast baalde hij van het feit dat de bezoekers weer uit een standaardsituatie wisten te scoren: “Daar loeren zij op. Als je daarmee punten kan pakken dan moet je dat doen, dat is hun goed recht.”

Met de drie punten op zak bezet ZSGOWMS nu de vierde plaats. Sporting Martinus, dat ook deze week slechts een doelpunt maakte maar dit keer zonder punten bleef, staat een plaats lager. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.