Home / slideshow / ZSGOWMS maakt achterstand goed en promoveert naar tweede klasse

ZSGOWMS maakt achterstand goed en promoveert naar tweede klasse

ZSGOWMS is erin geslaagd om de finale van de nacompetitie winnend af te sluiten. Tegenover VVIJ maakte het een achterstand goed en wist het, ondanks een rode kaart in de tweede helft, met 2-1 te winnen.

De Amsterdammers kwamen op een ongelukkige achterstand te staan, maar Younes Makraou trok de stand dankzij een penalty weer gelijk. Vervolgens moest ZSGOWMS echter een rode kaart van Soufiane Oukar verwerken, waardoor de ploeg van Rob Rijnink met tien man kwam te spelen. Desondanks kreeg de club het voor elkaar om via Makraou in de laatste tien minuten een doelpunt te maken, waarmee het de promotie veiligstelde.

“Ik denk dat we vandaag absoluut terecht hebben gewonnen, want we waren heel dominant in het duel”, zo oordeelt Rijnink. “Deze ploeg heeft dit jaar onwijs veel veerkracht laten zien. Als je met tien man komt te spelen, is het namelijk niet eenvoudig om dan alsnog te winnen. Toch kregen we dat voor elkaar. Het team verdient daarom veel credits voor wat het vandaag weer liet zien.”

De oefenmeester is bovenal blij voor de gehele vereniging. “Voor hen is dit geweldig: de opluchting is zo groot. We hikken er al een paar jaar tegenaan en werden op een punt na geen kampioen. Het is fijn dat we nu een klasse hoger gaan spelen, zodat we onszelf blijven uitdagen. Persoonlijk vind ik het belangrijk om eerst twee seizoenen een stabiele tweedeklasser te worden, voordat we omhoog gaan kijken. Met een paar goede versterkingen moet dat goedkomen.”

Tekst: Jordi Smit
Bekijk hier alle foto’s van Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)