ZSGOWMS maakt geen fout tegen VSV

In de strijd om een nacompetitieticket in de zondag derde klasse C kan ZSGOWMS zich na drie puntendelingen op rij eigenlijk geen misstap meer veroorloven. Tegen laagvlieger VSV gebeurde dat ook niet: de nummer elf van de ranglijst werd met 2-1 verslagen.

Dat het verschil zo klein was, konden de Amsterdammers zichzelf aanrekenen. “Bij de rust moeten we eigenlijk met 4-0 voorstaan. Het is een repeterend verhaal hé”, zegt trainer Rob Rijnink met een kleine knipoog. Halverwege was het ‘slechts’ 1-0. Na een goede actie van Sidney Schmeltz kopte Mustapha Ait Hassain raak. Vlak na de rust verdubbelde Yassine el Haddad de voorsprong met een strak schot.

El Haddad, in de zomer overgekomen van VVA/Spartaan, staat de laatste weken in de punt van de aanval. Vanwege de afwezigheid van jongeling Oseas Martin (geblesseerd, sluit deze week weer aan) en Randy Ottens (laatste tijd niet aanwezig) is hij een linie naar voren geschoven. “Hij is van origine een middenvelder, maar vult het goed in.”

Na een sterk eerste uur van de thuisploeg voerde VSV de druk op. “Zij gingen op een gegeven moment opportunistisch spelen, maken een goal en dan wordt het toch een beetje spannend”, vervolgt Rijnink, die Tim Sewalt de aansluitingstreffer zag maken. Toch lukte het ZSGOWMS om de kleine marge over de streep te trekken.

Door de 2-1 overwinning blijven de Amsterdammers vierde staan, twee punten boven concurrent Sporting Martinus. “We zijn nog altijd in de race voor de nacompetitie. Dat was ook de doelstelling, omdat we er in de winterstop niet goed voorstonden. En misschien krijgen we op de laatste dag een hele mooie finale tegen Martinus.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Archieffoto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)