Home / Algemeen / ZSGOWMS maakt het zichzelf moeilijk in Amersfoort: 3-5

ZSGOWMS maakt het zichzelf moeilijk in Amersfoort: 3-5

Na de goede start van de competitie tegen SO Soest wilde ZSGOWMS dat een vervolg geven op bezoek bij VVZA. Beide ploegen troffen elkaar slechts één keer eerder, dat was in het seizoen 2011/2012. Ook toen was dat in de tweede klasse. ZSGOWMS wist destijds twee keer te winnen. Ook dit keer trokken de Amsterdammers aan het langste eind, al ging dat niet vanzelf: 3-5.

In de eerste helft liet ZSGOWMS al meteen weer zien dat het uitstekend kon voetballen, maar dat is niet altijd genoeg. Bij de eerste kans voor VVZA was het na vijf minuten meteen raak, toen Lars van Veldhuizen de bal binnen kopte. ZSGO liet zich niet meteen van de wijs brengen en zette vol druk richting het Amersfoortse doel. Zo wist Noureddine Harrouni Walid Mabrouk goed weg te sturen. Op zijn beurt zette hij de bal voor, maar de inzet die volgde ging naast. De Amsterdamse aanvallen werden keer op keer gevaarlijk en leverden ook diverse corners op, maar geen goals. Terwijl aan de andere kant bijna de 2-0 viel, toen Maik van Elst en Freek Rubrech goed combineerden.

Halverwege de eerste helft kreeg ZSGOWMS loon naar werken, al was daar wel een penalty voor nodig. Na een overtreding op Harrouni ging de bal op de stip en maakte Mabrouk de 1-1. Maar voordat er mogelijkheden waren voor de Amsterdammers om aan een voorsprong te denken, had Rubrech VVZA al op 2-1 gezet. Vlak daarna leek Mabrouk op weg naar de 2-2, maar één op één met Bryan Prins had hij teveel tijd nodig. Het beste voetbal was van ZSGOWMS, de efficiëntie was er bij VVZA. Want even later was het via Maik van Elst voor een derde keer raak voor de thuisploeg. Geheel tegen de verhoudingen in was 3-1 de ruststand.

Toch konden goals van ZSGOWMS niet lang op zich laten wachten en dat bleek ook in de tweede helft. Eerst werd het 3-2 dankzij een kopbal van Gregory Nelson van dichtbij. Daarna had VVZA nog twee kansjes via Van Elst en Fabian Bakker, maar daarna was het alleen maar ZSGO wat de klok sloeg. Eerste kopte Romano MacNack nog op de kruising, maar even later viel via Randy Ottens de 3-3. De Amsterdammers zochten naar de voorsprong en die kwam er vijf minuten voor tijd dankzij wederom een goal van Ottens. Plotseling kwam VVZA weer tot leven en was het via Rico van Elst nog even gevaarlijk, maar Tamba dos Santos redde goed. Het slotakkoord was voor de Amsterdammers, toen Harrouni vlak voor tijd de 3-5 op het bord zette.

Zo kwam ZSGOWMS uiteindelijk goed weg, ondanks dat het achterin in de eerste helft veel te veel weggaf. Er is dus nog werk aan de winkel, maar de ploeg gaat wel (gedeeld) aan kop. Volgende week komt Sporting ’70 op bezoek. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b

Archieffoto: Mario Wormhoudt

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)