ZSGOWMS maakt voor rust het verschil bij Alliance’22

ZSGOWMS is in 2018 aardig op schot. Na Ouderkerk en United/DAVO (allebei 5-0) moest ook Alliance’22 hieraan geloven. De nummer drie van de zondag derde klasse C won in Haarlem met 0-4.

Zo eenvoudig als de uitslag misschien doet vermoeden, was het volgens trainer Murat Böke niet. “Ik heb de groep gewaarschuwd dat Alliance’22 een goede voorhoede heeft. Als je een verkeerde keuze maakt of even niet geconcentreerd bent, kunnen ze er heel snel uit zijn. Het is een pittige tegenstander. Thuis zijn we niet voor niets blijven steken op 0-0.”

Deze keer werd er wel gescoord en precies op de juiste momenten. Doganay Göc zette twee keer aan om de score in de veertigste minuut naar 0-2 te tillen en vlak voor het rustsignaal maakte Robert Guerain er 0-3 van. “Alle drie een aanval uit het boekje. Goed doorkomen aan de zijkant en de bal terugleggen voor het doel”, zag Böke.

De definitieve genadeslag bleef in de tweede helft uit. “Dan krijg je wel een paar momenten dat we alert moeten blijven en je een enkele keer ontsnapt. Mocht Alliance wel scoren, wordt het meteen een stukje spannender.” Dat gebeurde niet, waarna de wedstrijd vijf minuten voor tijd definitief in het slot gegooid werd. Een fraaie aanval over heel veel schijven kwam uiteindelijk terecht bij Sandro Contrucci, die het laatste tikje gaf voor de 0-4.

De Amsterdammers sluipen langzaam naar de top van de zondag derde klasse C. De achterstand op nummer twee RODA’23 is nog drie punten, koploper SDZ staat daar weer vijf punten boven. ZSGOWMS heeft daarentegen nog twee wedstrijden in te halen en gaat over twee weken op bezoek bij SDZ. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Archieffoto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)