ZSGOWMS met speels gemak voorbij Spaarnwoude

Zondag derdeklasser ZSGOWMS heeft zich goed hersteld van twee nederlagen (SDZ en De Kennemers) op rij. De Amsterdammers waren met 0-5 veel te sterk voor hekkensluiter Spaarnwoude, al stemde dat trainer Murat Böke nog niet tevreden.

“Het is leuk dat we vijf keer hebben gescoord, maar het voetbal was niet goed en alle kansen die we kregen speelden we slecht uit”, oordeelde Böke. “Op een gegeven moment ging het zo hard dat bijna iedere aanval van ons een doelrijpe kans was. Dan moet je er meer dan vijf maken. Een uitslag als 0-10 was ook terecht geweest.”

In de eerste helft deed ZSGOWMS zichzelf al tekort door ‘slechts’ met 0-1 de rust in te gaan, na een treffer van Bilal el Yacoubi. Een grotere voorsprong had zeker niet misstaan. Toen Spaarnwoude vlak na de hervatting met tien man kwam te staan na een rode kaart voor Tim Visser (doorgebroken speler), leek de thuisploeg rijp voor de slacht. Joey Salden spaarde de hekkensluiter nog even door de toegekende strafschop te missen.

Robert Guerain, nu weer in de spits geposteerd, nam wel zijn verantwoordelijkheid door de 0-2 en 0-3 voor zijn rekening te nemen. De gasten maakten vervolgens goed gebruik van de overtalsituatie. Bilal el Yacoubi maakte zijn tweede van de middag (0-4) en ook Arabi el Abdessadak bracht zijn naam op het scoreformulier om de eindstand op 0-5 te bepalen.

ZSGOWMS klom bovendien één plaats en staat nu vijfde, al hebben de Amsterdammers nog drie inhaalwedstrijden (Spaarnwoude, Wijk aan Zee en Bloemendaal) tegoed. Volgende week treft de ploeg van Murat Böke opnieuw een laagvlieger, wanneer nummer voorlaatst VVH/Velserbroek op bezoek komt.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Archieffoto: Peter Seijmour

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)