ZSGOWMS mist scherpte tegen SDO en laat twee punten liggen

ZSGOWMS is er voor de tweede keer dit seizoen niet in geslaagd om een wedstrijd te winnen. De Amsterdammers waren de betere ploeg op eigen sportpark tegen SDO, maar moesten genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. Het eerste gelijkspel van de competitie (2-2) was ook op eigen veld, toen tegen DSOV. Volgende week bepalen De Meer en ZSGOWMS in een rechtstreekse confrontatie wie er met de eerste periodetitel aan de haal gaat. De Meer heeft de beste papieren.

ZSGOWMS was de lange tijd de bovenliggende ploeg tegen Samenspel Doet Overwinnen uit Bussum. Maar, het was zeker geen ‘walk in the park’. De Bussummers hebben een ploeg dat kan strijden en fysiek elke tegenstander in de weg kan lopen. Met de lange bal en stevige duels lukt het de opportuun spelende SDO-ers elke voetballende ploeg lastig maken.

Het was niet een heel hoog niveau wat het publiek zondagmiddag op Sportpark Ookmeer te zien kreeg. ZSGOWMS was dominanter, maar met een tactische aanpassing probeerde SDO de bakens te verzetten. De Amsterdammers hebben veel individuele kwaliteit, waardoor er altijd iets gebeurt. De ploeg van Jethro Abram kwam voor rust op 1-0 door Donny van de Pol en direct na rust zorgde Kursat Cil voor een comfortabele 2-0 voorsprong door een gegeven strafschop te benutten.

Kursat Cil viert de 2-0

Een persoonlijke fout zorgde er voor dat Mervelinio Olijfveld de aansluitingstreffer (2-1) kon maken door SDO. SDO ging er in geloven, de gasten kregen vleugeltjes. ZSGOWMS gaf de tegenstander het gevoel dat er meer in zat. Dat de thuisploeg naliet de 3-1 te maken, had het aan zichzelf te wijten. Dat vond ook Abram. ,,We krijgen nog genoeg mogelijkheden, waar een bal van de doellijn bij SDO werd gehaald. Daarnaast zag de arbiter een handsbal over het hoofd, volgens ons een strafschop. Daar hebben wij een beetje pech. Aan de andere kant kunnen wij de wedstrijd in de laatste seconden nog verliezen en gaan zij er bijna met de volle buit vandoor. We geven het té makkelijk weg, dat is wel jammer. We hebben in elk geval geprobeerd goed te spelen en constant te presteren, daar ben ik trots op.”. Het was uiteindelijk SDO-er Berry van ’t Land die nog de gelijkmaker wist te produceren: 2-2.

Volgende week wacht de directe confrontatie met De Meer. Voor beide coaches ook een bijzondere wedstrijd. ,,Dat klopt”, lacht Abram. ,,De Meer trainer-coach Marciano Nonneman was jeugdspeler bij Young Boys, toen ik daar trainer was van de A1. Wat dat betreft is het een leuk weerzien. De Meer heeft volgende week aan een punt genoeg. Wij moeten winnen. Het wordt een interessante Amsterdamse clash.”

Foto’s: Jos Spitteler

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zondag 2b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)