Home / Algemeen / ZSGOWMS moet pechvogel Doganay Göc weken missen

ZSGOWMS moet pechvogel Doganay Göc weken missen

Doganay Göc moet de komende tijd vanaf de kant toekijken. De aanvallende middenvelder van zondag derdeklasser raakte op een onschuldige manier geblesseerd aan zijn knie en liep een scheurtje in zijn meniscus op. De verwachting is dat hij zo’n zes weken uit de roulatie is.

De laatste maanden had hij al last van zijn knie. Op een donderdag kwam Göc thuis van zijn werk en besloot oefeningen voor zichzelf te doen door te squaten. “Daarbij ben ik door mijn rechterknie gezakt en kon ik amper lopen. Het ergste van allemaal is dat er niets op het voetbalveld is gebeurd, maar bij een squat. Het gebeurde uit het niets.”

Uit een mri-scan bleek het om een scheurtje in zijn meniscus te gaan. “Ik voelde gelijk dat er iets niet klopte. Ik dacht dat het misschien weg zou trekken, maar mijn knie zat op slot. Bij de fysiotherapeut had ik veel moeite met lopen en ik kon mijn been niet meer strekken en buigen.”

Volgende week dinsdag wordt duidelijk of een operatie noodzakelijk is en kan er een schatting gemaakt worden voor zijn herstel. “Volgens de orthopeed zijn er twee opties. Ik kan het laten hechten of er wordt een stukje weggehaald. Bij dat laatste is het een normale operatie en lig ik er zes weken uit. Als het gehecht gaat worden, ben ik pas over een half jaar weer terug.”

De aanvallende middenvelder kwam net terug van een hamstringblessure en kreeg hiermee opnieuw een tegenslag te verwerken. “Het is klote, aangezien ik net weer fit was en goed draaide. In drie wedstrijden had ik vijf keer gescoord en toen ging het weer mis. Het is niet het seizoen geworden waarop ik had gehoopt, maar misschien kan ik nog de laatste wedstrijden meepakken als wij nacompetitie spelen.”

Verslag Roy Baltus
Foto Jos Spitteler

Send this to a friend