ZSGOWMS op de valreep voorbij KDO

Na weken van mindere prestaties wist ZSGO/ WMS zondagmiddag bij het scheiden van de markt KDO aan de kant te zetten. Het was invaller Donny van de Pol die de winnende treffer op zijn naam mocht zetten, 1-2. Een belangrijke overwinning, ZSGOWMS blijft in het spoor van de koploper(s). Voor KDO waren de druiven (wederom) zuur.

ZSGO/WMS wist voor de derde keer dit seizoen met het kleinst mogelijkste verschil een overwinning te boeken. Ook tegen KDO bleef het tot de laatste minuut billenknijpen. In de 90+5 minuut was het Van De Pol die met een halfbakken doelpunt voor grote opluchting zorgde in het ZSGO/WMS kamp.

De overwinning zondagmiddag was absoluut niet te danken aan een geweldige wedstrijd of goed veldspel. De grasmat hielp niet mee, deze was niet in de beste conditie in het koude De Kwakel. Dat is niet heel vreemd gezien de tijd van het jaar.

Traditioneel heeft KDO het moeilijk tegen topploegen. KDO kent zijn plek en hebben naast een smallere selectie ook blessures bij enkele sterkhouders. Ook nu weer kwam het betere veldspel van de tegenstander. Op vele fronten zijn de Amsterdammers net iets beter. Zij beheersen het positiespel beter, steken conditioneel beter in elkaar en zijn bijna allemaal stuk voor stuk behendiger, sneller en wendbaarder. Dat KDO nog geen puntjes had gesnoept in december wekt dan ook geen verbazing. Maar de knappe overwinning op VVZA eind november doet wel beseffen dat met een uitgekookt tactisch concept er zeker wat te halen valt in deze competitie.

Edwin Reder, technisch hoofdverantwoordelijk bij KDO: “We hebben zondagmiddag een goede organisatie neergezet. In de eerste helft was ZSGO/WMS meer aan de bal. Wij maken soms onze foutjes, als we kunnen aanvallen maar niet goed omschakelen. We krijgen ook vandaag weer kleine mogelijkheden, daar ben ik dan tevreden over. In de tweede helft komen we beter voor de dag, hier en daar had ik wat kleine aanpassingen gedaan. We hadden zelfs soms even wat overwicht. Wessel Klein maakte de 1-1, dat was een goed doelpunt. We zouden ons gelukkig prijzen met een punt. ZSGO gooide op een gegeven moment alles op de aanval. Een doelpunt diep in de blessuretijd is dan zuur en bitter voor ons. Tegen een topploeg valt het dubbeltje dan net niet onze kant op. Ik zie wel een stijgende lijn in mijn ploeg. Als we straks fitter en weer fris worden gaan we nog wel de nodige punten pakken. We gaan genieten van de rustperiode, daarna met elkaar een weekendje ontspannen weg ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft.”

Edwin Reder, trainer KDO

Sebastiaan Fritz, assistent trainer/coach van het winnende ZSGO realiseerde zich dat een overwinning niet vanzelfsprekend was: “Een lastige wedstrijd voor ons, in een moeizame periode. We hadden erg veel moeite. We komen op een goede 0-1 voorsprong na een mooie aanval met een voorzet op Nouredinne Harrouni. Knap ingeschoten trouwens. Eigenlijk geven we weinig weg en in mijn beleving wordt ons een zuivere strafschop ontnomen, een bal die met de hand wordt weggeslagen. De tweede helft begonnen we redelijk. KDO maakte in mijn ogen 1-1 in een buitenspelsituatie. Ik vond het daarna erg rommelig. We kregen door wat omzettingen veel kansen, we wilden perse winnen om niet verder achterop te raken. Natuurlijk was het oppassen voor een uitval van KDO. Gelukkig valt het doelpunt in de blessuretijd in ons voordeel. Donny (van de Pol, red) heeft het goed gedaan als invaller, hij speelde erg sterk en wij zijn blij met dit resultaat.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma voor januari 2023 in de zondag tweede klasse B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)