ZSGOWMS rekent na rust af met SO Soest

Op bezoek bij SO Soest heeft ZSGOWMS goede zaken gedaan in de strijd om de titel. In de eerste helft kwamen de bezoekers nog op achterstand, maar na rust werd orde op zaken gesteld: 1-3.

Het eerste kwart van de wedstrijd waren de Amsterdammers duidelijk de bovenliggende partij, maar er werden te weinig echte kansen gecreëerd. Aan de andere kant was hij bij de eerste kans van de thuisploeg meteen raak. Na 27 minuten kon Bas Ebskamp al vallend de 1-0 achter Tamba dos Santos tikken. Een flinke domper voor ZSGOWMS en juist een opsteker voor de thuisploeg. Die werd daarna nog een paar keer gevaarlijk. Onder andere met een kopbal die maar net over ging en een vrije trap. Dos Santos stompte de vrije trap van Luc Hooft nog weg, maar in de rebound kwam die bij Achraf Chidar  terecht, die naast schoot. ZSGOWMS nam het doel van Soest ook wel een paar keer onder vuur, maar echt gevaarlijk was dat niet.

In de tweede helft kwam daar snel verandering in. Nadat er wat geduwd werd in het strafschopgebied, ging de bal op de stip. Kursat Cil legde aan en schoot keurig door het midden raak. Daarna wilden de Amsterdammers snel op jacht naar de voorsprong en werd onder andere de paal geraakt. Na ruim een uur kwam de voorsprong er alsnog, via de mee naar voren gekomen Kevin Coenraad. Niet lang daarna werd het ook 1-3, toen Cil een vrije trap in een keer in de korte hoek krulde. Daarmee leek het duel gespeeld. Toch gaf SO Soest niet op. In het laatste kwartier werd het hier en daar wat onvriendelijk, met wat opstootjes. Het resulteerde erin dat ZSGOWMS het duel met tien man afmaakte, waardoor SO Soest nog een paar keer gevaarlijk kon worden. Zo raakte het vijf minuten voor tijd nog de lat, maar dichter bij wist het niet meer te komen.

Omdat zowel SCPB ’22 als Sporting Martinus niet won, is ZSGOWMS weer helemaal aangehaakt in de titelstrijd. Het staat nu twee punten achter koploper Sporting Martinus. Volgende week ontvangt het VVZA. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)