ZSGOWMS rekent tegen Ouderkerk af met scoringsprobleem

Een nieuw jaar is vaak een goed moment voor een frisse start. De kans om problemen achter te laten in 2017. Zondag derdeklasser ZSGOWMS maakte daar optimaal gebruik van. Het gebrek aan scorend vermogen werd tegen Ouderkerk mee afgerekend: 5-0.

Slechts veertien keer vond ZSGOWMS het net in de eerste tien wedstrijden. Een schrijnend aantal voor een ploeg met zoveel kwaliteit, weet ook trainer Murat Böke. In het eerste duel van 2018 was daar weinig van zichtbaar. De Amsterdammers waren heer en meester, regen de kansen aaneen en het grote verschil met 2017: nu werden deze wel benut.

In de zevende minuut had routinier Arabi El Abdessadak de score al geopend. Vanaf de achterlijn speelde hij de weifelende doelman Jarno de Jonge uit met een fraaie sleepbeweging om de bal vervolgens in het lege doel te deponeren: 1-0. Vervolgens zakte het tempo iets terug en kreeg de thuisploeg via Joey Salden (korte hoek gestopt), Doganay Göc (kopbal over) en El Abdessadak (schot hoog over) enkele goede mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. Dat lukte pas op slag van rust. Met een leep balletje in de verre bovenhoek bracht Göc de ruststand op 2-0.

Pas in de tweede helft liet Ouderkerk zich in aanvallend opzicht zien. Deze kleine opleving hielden de gasten slechts vijf minuten vol. Een schot van Jelle van Barneveld stuiterde via de onderkant van de lat uit het doel en Kaj de Jong mikte veel te hoog. Al snel nam ZSGOWMS de touwtjes weer terug in handen. Mustapha Ait Hassan zette de doorgelopen Göc vrij voor het doel en hij maakte geen fout: 0-3. “Nu gaan de ballen er wel in”, zei Böke vrij simpel. “We zijn vaak wel beter dan de tegenstander, maar daar krijg je geen punten voor. Het gaat om de doelpunten.”

Ouderkerk was inmiddels rijp voor een grotere afstraffing, maar lange tijd bleef deze de gasten bespaard door missers van Göc, Robert Guerain en invaller Gervaro van der Kust. Twee keer aanzetten in de laatste tien minuten bracht uiteindelijk de 5-0 eindstand op het scorebord. Verdediger Friso Kaashoek liep een lage voorzet van Van der Kust in zijn eigen doel en Ricardo Macnack kopte raak uit een hoekschop van Sandro Contrucci.

Gewogen en te licht bevonden, oordeelde Ouderkerk-trainer Lex van der Horst. “Maar tegen een ploeg als ZSGOWMS kan dat. We zijn overtroefd op kwaliteit, fysiek vermogen en handelingssnelheid. Natuurlijk gedragen door een dramatisch veld dat we niet gewend zijn. Een flinke uitglijder, niet waar ik op gehoopt had.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.