ZSGOWMS verslaat SO Soest met 4-2

Na een uitstekende voorbereiding heeft ZSGOWMS de goede lijn doorgezet in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Op Sportpark Ookmeer kwam SO Soest op bezoek. Ondanks dat ZSGOWMS tegen een achterstand aan keek bij rust, werd de wedstrijd met 4-2 gewonnen.

Sebastiaan Fritz, de assistent-trainer van ZSGOWMS, zag het team veerkracht tonen in het duel. “We begonnen slordig aan de wedstrijd en kwamen op een 0-2 achterstand.” De eerste goal van SO Soest werd gemaakt door Dave Klarenbeek, nadat de centrale verdediger van de Amsterdammers in de fout was gegaan. Snel daarna kwamen de bezoekers uit Soest op een 0-2 voorsprong, nadat Thijs Janmaat een afgeslagen corner in de kruising schoot. De thuisploeg maakte de 1-2 nadat Mustapha Ait Hassain een vallende bal gaf op Sheverinio Blanker. De aanvaller kon uithalen en zette de 1-2 op het scorebord. In de eerste helft volgenden daarna nog enkele hachelijke momenten in het strafschopgebied van Soest, maar scheidsrechter Oyzar en de spelers zochten met een 1-2 tussenstand de kleedkamers op.

In de tweede helft maakte Walid Mabrouk, overgekomen van sportparkgenoot DCG de 2-2. Mabrouk mocht aanleggen voor een penalty, na een overtreding op Donny van de Pol. “We bleven daarna drukken en het was eigenlijk eenrichtingsverkeer richting het doel van Soest”, aldus Fritz na de wedstrijd. Ait Hassain, de aangever van de tweede treffer, haalde uit van zo’n twintig meter en schoot de bal hard in de kruising. De 4-2 werd gemaakt door Noureddine Harrouni, “ook een goede goal”.

De eerste drie punten voor ZSGOWMS zijn binnen voor het team van trainer Rob Rijnink. Fritz: “Een verdiende overwinning. Het was helaas zonde om zo slordig te beginnen, want Soest is geen verkeerde ploeg. We rechtten onze rug en speelden met veel discipline en hebben de overwinning terecht binnengesleept. Met uitstekend spel en goed voetbal, daar doe je het voor.” Volgende week speelt ZSGOWMS tegen VVZA in Amersfoort.