Home / Algemeen / ZSGOWMS spreekt vertrouwen uit in trainer Murat Böke

ZSGOWMS spreekt vertrouwen uit in trainer Murat Böke

Murat Böke staat ook volgend seizoen aan het roer bij zondag derdeklasser ZSGOWMS. Nadat de oefenmeester er met het bestuur vrij snel uit was, kreeg hij dinsdagavond tijdens een uitgesprek met de spelersgroep ook zijn fiat. Na de teleurstellende degradatie willen de Amsterdammers zo snel mogelijk terug naar de tweede klasse.

“Ik hoefde niet te twijfelen, voor mij was het duidelijk dat ik door wilde gaan”, zegt Böke, die na de zomer zijn derde seizoen in zal gaan als hoofdtrainer van ZSGOWMS. “Het traject dat we na vorig jaar hebben ingezet is nog lang niet klaar. De degradatie was een deceptie, dat kwam op een moment dat we het niet hadden verwacht. We hebben dat uitgebreid geëvalueerd en kwamen tot de conclusie dat de echte vaste kern te klein was en we toe waren aan een verjongingskuur. Nu hebben we een aardig stabiel elftal en staat het goed.”

Na een kleine valse start bezet ZSGOWMS momenteel de vierde plaats in de zondag derde klasse C, met nog een inhaalwedstrijd tegoed. “Het doel is eerst om richting de top-3 te gaan. We staan er goed voor in de tweede periode, samen met SDZ, onze laatste tegenstander. Die willen we nu pakken. Dan heb je ook aansluiting naar de koppositie en kan je voorzichtig verder kijken wat er mogelijk is.”

Ondanks dat de keiharde doelstelling ‘kampioen worden’ iets getemperd wordt, blijft Böke erbij dat het seizoen mislukt is wanneer de Amsterdammers niet naar de tweede klasse promoveren. “Na de degradatie wilden we zo snel mogelijk terug naar de tweede klasse, dus dat is eigenlijk dit seizoen al. Langzaam komen we eraan. We beginnen ook meer naar een vaste kern te groeien. Die willen we komende zomer behouden, misschien aangevuld met een paar directe versterkingen. Maar het worden er geen twintig.”

Foto: Jos Spitteler

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)