Rob Rijnink

ZSGOWMS start seizoen met zege op APWC

Voor de meeste ploegen startte het seizoen vorige week al, maar voor ZSGOWMS was dat pas dit weekend het geval. Muiderberg trok zich terug uit het bekertoernooi, waardoor de ploeg van Rob Rijnink nog een extra week moest wachten voordat het in actie mocht komen. Zondagmiddag trad de ploeg in Amersfoort aan tegen APWC, dat vorige week eenvoudig won van Geinburgia. Bij winst zou APWC dus doorgaan in de beker. Maar het was ZSGOWMS dat de drie punten makte: 1-3.

De derdeklassers maakten er een vermakelijk duel van, met kansjes over en weer. Na ongeveer een half uur kreeg ZSGOWMS een goede kans uit een vrije trap. Kursat Cil leek de bal fraai in de bovenhoek te krullen, maar doelman Justin Bohus wist die eruit te tikken. Een minuut of tien later was het wel raak. Bohus kwam uit zijn doel om te voorkomen dat Gregory Nelson zou schieten, maar hij kon breed leggen of Stephane Apagui, die koelbloedig afrondde. Op slag van rust eindigde ook nog een Amsterdamse aanval op de paal, maar 0-1 was de ruststand.

Na rust bleken beide ploegen er behoorlijk zin in te hebben. Zo schoot de Huseyin Teke van APWC in kansrijke positie over, eindigde een poging van Apagui in het zijnet en ook Bilal Ozturk van APWC schoot in het zijnet. Op driekwart van de wedstrijd kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. De grensrechter van ZSGOWMS vlagde, maar van buitenspel was geen sprake. De fraaie goal van Huseyin Teke bleef staan. Maar ZSGOWMS drukte door en kwam uit een vrije trap van Younes Makraou weer op voorsprong. Vlak voor tijd werd het ook nog 1-3, toen Jafar Moussa het af mocht maken na een fraaie aanval over rechts.

Volgende week komt ZSGOWMS in actie tegen Geinburgia en heeft het aan een gelijkspel genoeg om door te bekeren.

Archieffoto: Mario Wormhoudt