ZSGOWMS vernedert hekkensluiter Spaarnwoude met twaalfklapper

ZSGOWMS is zonder schade en met enorm veel vertrouwen uit het inhaalduel met Spaarnwoude gekomen. Voetballen op een donderdagavond vond trainer Murat Böke niet heel ideaal, maar daar was bij de zondag derdeklasser weinig van te merken. De Amsterdammers waren flink op schot en stuurde de hekkensluiter met de staart tussen de benen naar huis: 12-1.

Het kan verkeren. In één wedstrijd eenderde van je totale doelpuntenproductie halen. “Op een gegeven moment ging het hard”, glimlachte Böke. “Hartstikke leuk die twaalf doelpunten, maar daar krijgen we niks extra’s voor. Voor mij gelden de drie punten. Twee weken geleden hadden we al tegen ze gespeeld (0-5 overwinning, red.) en dus had deze wedstrijd een soort van Champions League-gevoel met de return. Je weet precies hoe ze spelen en waar je ze pijn kan doen. Ik ben blij dat het redelijk soepel is verlopen en ik spelers tijd kon gunnen.”

In de eerste helft deed ZSGOWMS het rustig aan met een 3-0 voorsprong. Tijdens de rust werden een paar spelers van Spaarnwoude die niet helemaal fit waren gewisseld en ook Böke maakte van de gelegenheid gebruik. “Met het oog op zondag (Sporting Martinus) heb ik een paar belangrijke spelers een beetje rust gegeven. Ik bracht er een paar A-junioren in. Het leek mij voor hun een mooie gelegenheid om een hele helft te spelen. Ze waren erg gretig. En Robert (Guerain, red.) was na de rust flink op schot.”

Guerain nam in totaal vijf doelpunten voor zijn rekening. Oussama Touiouar (A-junior) en Bilal el Yacoubi maakten er allebei twee, terwijl ook Mustapha Ait Hassan, Sandro Contrucci en Ramon Lujano Benavides trefzeker waren. “Ik ben blij dat het redelijk soepel verlopen is”, besloot Böke.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Archieffoto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)