ZSGOWMS verslaat VVH/Velserbroek in vijf minuten

De eerste wedstrijd op het nieuwe kunstgrasveld heeft ZSGOWMS winnend afgesloten. De ploeg van Murat Böke versloeg VVH/Velserbroek met 4-1 en handhaafde daarmee de vierde plek in de zondag derde klasse C.

Nu de Amsterdammers weer op hun eigen veld kunnen spelen – de afgelopen weken moest ZSGOWMS uitwijken naar het veld van Vlug & Vaardig – wilden ze zich ook gelijk laten zien. In de eerste tien minuten werd VVH/Velserbroek vol onder druk gezet, zonder dat het echt gevaarlijk werd. Dat werd het na twintig minuten wel. Een toegekende strafschop werd echter door Doganay Göc gemist. De thuisploeg leek hier even door van slag, liet VVH/Velserbroek meer aan voetballen toekomen en kreeg zelfs een tegentreffer te verwerken. Op aangeven van Angelo Luhulima opende Mark van den Werff brutaal de score: 0-1.

ZSGOWMS schakelde na deze tegenvaller een tandje bij en de tweede herfststorm, na de flitsende openingsfase, op sportpark Ookmeer was een feit. Het resulteerde op slag van rust ook in de gelijkmaker. Een scherp aangesneden hoekschop werd in eerste instantie nog gekeerd door de doelman van VVH/Velserbroek, maar de rebound was een prooi voor Ramon Lujano Benavides: 1-1.

Na de rust kon het duel alle kanten opgaan. Beide ploegen speelden vol op de aanval en kregen ook kansen op de voorsprong. Deze waren aan ZSGOWMS beter besteed. In een tijdsbestek van vijf minuten beslisten de Amsterdammers het duel. Sandro Contrucci maakte er in de 55ste minuut 2-1 van, enkele minuten later vergrootte Yassine el Haddad de marge met de 3-1. In beide gevallen profiteerde de thuisploeg optimaal van niet kordaat ingrijpen van de bezoekers.

Tien minuten voor tijd pikte de pas zeventienjarige debutant Semih Uysal ook zijn doelpuntje mee. De jongeling, normaal spelend in de Onder-19 van de Amsterdammers, luisterde zijn eerste basisplaats op met de 4-1. In de slotfase probeerde VVH/Velserbroek de achterstand iets draaglijker te maken, maar stond de paal een treffer van Tim van Kouteren in de weg.

Door de 4-1 zege kan ZSGOWMS met een goed gevoel toewerken naar de sportparkderby, volgende week op bezoek bij nummer twee DCG. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.