ZSGOWMS verslikt zich in De Kennemers

In de zondag derde klasse C heeft ZSGOWMS zich niet kunnen herstellen van de nederlaag tegen koploper SDZ. De ploeg van Murat Böke begon goed aan de thuiswedstrijd tegen De Kennemers, maar kreeg vlak voor en na rust de deksel op de neus: 1-2.

In het eerste half uur waren de Amsterdammers, gesteund door de wind in de rug, de baas op het veld. ZSGOWMS kreeg al na vijf minuten een opgelegde kans om de score te openen. De Kennemers-doelman Dave Davidson redde echter goed op een inzet van dichtbij van Romano Macnack, die in de punt van de aanval stond geposteerd. De thuisploeg bleef het betere van het spel houden en kwam na een kleine twintig minuten spelen dan ook verdiend op een 1-0 voorsprong. Joey Salden legde vanaf de achterlijn goed terug op Sandro Contrucci en de middenvelder schoof de bal beheerst binnen.

Na een half uur zakte het spel van ZSGOWMS iets weg en kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd. Dit resulteerde nog niet in grote mogelijkheden, maar vlak voor rust mocht Stef Vonk aanleggen voor een vrije trap net buiten de zestien. De middenvelder van de Beverwijkers draaide de bal buiten het bereik van doelman Tamba Dos Santos fraai in de hoek.

In de tweede helft kreeg ZSGOWMS, mede door tegenwind, het moeilijk tegen de Kennemers. De Kennemers-trainer Alami Ahannach liet zijn ploeg in de tweede helft vanuit een betere organisatie voetballen en dit leverde na tien minuten spelen de voorsprong op. Leroy de Graaff knikte bij de eerste paal een indraaiende corner van Yassin Ibrahimi tegen de touwen.

In het vervolg van de tweede helft waren de Beverwijkers vooral bezig met het verdedigen van de voorsprong. De thuisploeg slaagde er echter niet in om serieus gevaar te stichten. Met het inbrengen van Chad de Jong, terug van zwaar blessureleed, probeerde Böke nog iets te forceren, maar ook dat resulteerde niet meer in een gelijkspel.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.