ZSGOWMS verzekert zich tegen IVV van vierde plek

Er was maar één doelpunt voor nodig, maar ZSGOWMS heeft zich definitief weten te plaatsen voor de nacompetitie. Op eigen veld werd IVV verslagen dankzij een treffer van Naoufal Haddadi: 1-0. De ploeg van Rob Rijnink behoudt nu zeker de vierde plaats in de zondag derde klasse C.

Het enige doelpunt viel nog voor de rust. Na een ingestudeerde aanval belandde de bal bij Haddadi, die niet faalde in de afronding. ZSGOWMS was de eerste helft de betere ploeg, maar wist niet verder uit te lopen. In de tweede helft kreeg IVV, dat enkele belangrijke spelers moest missen, iets meer de overhand. Rijnink was onder de indruk van IVV: “Ze zijn goed in de organisatie. Daar zit een idee achter.” In het laatste half uur gooide ZSGOWMS de as van het veld echter succesvol dicht. Gescoord werd er dan ook niet meer.

Rijnink was na afloop duidelijk over de kracht van ZSGOWMS: de jeugd. “Ik moet alle credits geven aan Bas Fritz en Soufyan Daafi van de Onder-19.” De trainer kon vandaag een beroep doen op maar liefst zes A-junioren: twee in de basis en vier op de bank. “Dat is op dit moment gewoon onze kracht,” aldus Rijnink. “Er zit heel veel potentie in de Onder-19. D<aar ben ik nu de vruchten van aan het plukken. Als wij die jongens er niet bij hadden gehad, dan hadden we nu de nacompetitie niet gehaald.”

De trainer was na afloop ook zeer tevreden over de inzet van zijn ploeg, die voor het grootste deel meedoet aan de Ramadan maar wel gewoon speelde. Uiteindelijk moesten enkele spelers in de tweede helft toch gewisseld worden, maar Rijnink bleef onder de indruk van hun spel. “Als ik zie hoeveel strijd er wordt geleverd… Een heel groot compliment voor mijn ploeg.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)