Home / slideshow / ZSGOWMS wil groeien in competitie: “Het moet allemaal nog beter”
Rob Rijnink

ZSGOWMS wil groeien in competitie: “Het moet allemaal nog beter”

ZSGOWMS begon met een behoorlijk lijstje aan nieuwe namen aan het competitieseizoen. Met de nieuwe jongens in de gelederen doet de club het goed in de derde klasse. De ploeg van hoofdtrainer Rob Rijnink staat met 19 punten op de tweede plaats in de competitie. Toch vindt de oefenmeester dat het beter kan.

Met Sporting Martinus, VSV, Swift en FC Purmerend heeft ZSGOWMS een aantal uitstekende ploegen in de competitie zitten, waarmee het strijd om promotie naar de tweede klasse. “Dat is het niveau waar een club als ZSGOWMS thuishoort”, zo benadrukt Rijnink. Desondanks is er nog voldoende werk aan de winkel. De Amsterdammers lieten dit seizoen punten liggen tegen Sporting Martinus (1-1 gelijkspel) en Swift (2-1 nederlaag), waardoor het niet aan kop staat. “Het moet allemaal nog beter.”

Het uitblijven van een hoger niveau heeft onder meer te maken met de vele blessures waarmee ZSGOWMS dit seizoen te maken kreeg. Door de afwezigen had Rijnink vaak een zware kluif eraan om een stabiel elftal op het veld te zetten. De oefenmeester benadrukt echter blij te zijn met de manier waarop zijn spelers het oppakten. “Het is zeker niet eenvoudig als enkele dragende krachten niet aanwezig zijn. Anderzijds moeten we ook zo eerlijk zijn dat andere clubs eveneens te maken hebben met blessureleed.”

Dat maakt het extra moeilijk om te bepalen waar ZSGOWMS staat. Aangezien de ploeg punten verloren tegen twee topclubs in de competitie, is er nog geen man overboord. De club lijkt het elke tegenstander dan ook moeilijk te kunnen maken. “Als ik trainers spreek uit deze competitie, dan hoor ik eigenlijk overal dezelfde geluiden. Iedereen heeft te maken met afwezigen en moet creatief zijn met de opstelling. Het zorgt ervoor dat we de krachtsverhoudingen niet weten als iedereen volledig fit is. Wellicht springt een ploeg er dan wel bovenuit. Dat weten we in de tweede seizoenshelft.”

Voor nu zit er niets anders op dan af te wachten wanneer de overheid besluit om de avondlockdown weer te schrappen. Hoewel het voorlopig er nog niet in lijkt te zitten, legt Rijnink zich daar bij neer. “Het is zeker niet zwaar voor mij om de jongens in deze periode alleen maar trainingen te geven. Hopelijk gaan de cijfers snel naar beneden, zodat we de competitie kunnen hervatten.” Na de winterstop hoopt Rijnink voor het kampioenschap mee te strijden. “Anders moeten we minimaal promotie halen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)