Home / Zondag 3c / ZSGOWMS wint en houdt weer de nul
ZSGOWMS - VVS

ZSGOWMS wint en houdt weer de nul

ZSGOWMS speelde zondag hun eerste thuiswedstrijd tegen VVH Velserbroek. VVH Velserbroek opende de competitie met een gelijkspel tegen Alliance ‘22, terwijl ZSGOWMS haar eerste duel won.

Twee ploegen die alleen voor de winst kwamen zondagmiddag maakten het elkaar vrij lastig. De thuisploeg liet vanaf minuut 1 zien dat zij alleen tevreden zijn met drie punten, echter was de eerste kans wel voor VVH Velserbroek. Een goede voorzet vanaf de rechterkant door Robbert van Wijk werd goed teruggelegd door Jeffrey Kors. Duran Tuncer had het vizier nog niet scherp staan en schoot de bal over het doel van ZSGOWMS. Na die kleine kans herpakte ZSGOWMS zich gelijk. De bal ging goed rond en de spelers zochten de kleine ruimtes in het midden goed. De creatieve spelers van Rijnink konden goed uit de voeten in de kleine ruimtes en scoorden na een kwartier het eerste doelpunt. Gregory Nelson kreeg het eerste doelpunt op zijn naam en leek de kop eraf te hebben geschoten, maar dat was niet geval. ZSGOWMS kreeg in de eerste helft nog aantal kansen op de 2-0 en de 3-0, maar volgens de trainer waren zijn aanvallers niet scherp genoeg voor de goal. Doordat de sommige spelers hier en daar wat scherpte misten ging ZSGOWMS rusten met een 1-0 voorsprong. 

Beide clubs waren aardig aan elkaar gewaagd, maar als de thuisclub even extra aanzette zag je al gauw het grote verschil. Dat grote verschil bracht ZSGOWMS ook tot grote kansen in de tweede helft, maar net als in de eerste helft stond of Marco van den Bogaard in de weg of de aanvallers misten scherpte. Na alle gemiste kansen werd ook VVH Velserbroek een aantal keer gevaarlijk, maar Tamba dos Santos was alert op momenten dat de trainer van de Amsterdammers hem nodig had. In de 67ste minuut werd de spanning ontnomen door Oseas Joaquim André. Geen 10 minuten later werd ook de 3-0 gemaakt door spits Joaquim André die zijn tweede van de dag maakte.

Rijnink had na afloop een leuke wedstrijd gezien met aardig voetbal van beide kanten. “We hadden vandaag met een grotere uitslag moeten winnen, maar we houden wel weer goed de 0,” vind Rob Rijnink. ZSGOWMS wil dit seizoen zo hoog mogelijk eindigen dat is wel bekend, maar zij weten wel dat zij elke week keihard moeten werken om deze positieve lijn door te trekken. “We kijken niet waar de tegenstander staat op de ranglijst. We kijken alleen naar onszelf en niet verder dan zaterdag. In de winterstop zullen we wel naar de ranglijst kijken en kunnen we een conclusie trekken als we dan hopelijk nog mogen en kunnen voetballen,” aldus de trainer van ZSGOWMS. 

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 3c 

Tekst: Auke Kooreman 

Send this to a friend