Home / Zondag 3c / ZSGOWMS wint met 1-3 van De Volewijckers

ZSGOWMS wint met 1-3 van De Volewijckers

ZSGOWMS wint ook hun laatste bekerwedstrijd en gaat ongeslagen door naar de knock-outs. De laatste groepswedstrijd werd zondagmiddag in een warm nazomer zonnetje tropische tempraturen afgewerkt.

ZSGOWMS kwam al na 10 minuten spelen op voorsprong door een benutte penalty. De eerste helft speelde ZSGOWMS heel goed en kreeg de ploeg van Rob Rijnink net voor rust hun tweede penalty en ook het tweede doelpunt voor Martin Osajas. De eerste helft, die voor je gevoel voorbij vloog, was een groot spektakel. Grote kansen aan beide kanten en twee ploegen die de bal lekker vlug lieten gaan gedurende eerste helft.

Na rust kreeg ZSGOWMS 3 supergrote kansen om de wedstrijd al vroeg op slot te gooien, maar dat liet de ploeg van Rob Rijnink liggen. Als je zelf de kansen niet afmaakt dan doet je tegenstander dat uiteindelijk wel en dat was ook het geval. Het derde doelpunt van de wedstrijd werd weer gescoord vanaf 11 meter, alleen deze keer konden de supporters van De Volewijckers juichen. ZSGOWMS had het nooit zo ver mogen laten komen en werden na de aansluitingstreffer naar achter geduwd. De Volewijckers werd sterker, feller en ging vol voor de gelijkmaker in het laatste kwartier. ZSGOWMS had het ook echt moeilijk, maar wist wel nog een keer onder druk uit te voetballen en de marge weer naar twee te brengen.

Rob Rijnink gaat de komende dagen vooral met zijn ploeg praten over de wedstrijd. Hij wil dat zijn spelers de wedstrijd vroegtijdig proberen af te maken en zullen dan scherper voor de goal moeten zijn. “We maken het ons zelf heel moeilijk en dat moeten we niet vaker gaan doen, want dat kost erg veel energie en kracht, maar hierdoor heb ik wel weer wat positiefs gezien.” Na zondagmiddag weet Rob Rijnink nu dat zijn spelers ook in de strijd mee kunnen en mannelijk genoeg zijn om het duel te winnen.

Tekst: Auke Kooreman

Send this to a friend