ZSGOWMS

ZSGOWMS wint ruim van Ankaraspor

Met de eerste drie punten op zak ging de selectie van Rob Rijnink zondagmiddag naar Ankaraspor voor hun tweede bekerwedstrijd. Een klasse verschil tussen beide ploegen wat uiteindelijk duidelijk te merken was, als je keek naar het scorebord aan het eind van de wedstrijd.

ZSGOWMS had het aan begin van de wedstrijd even moeilijk. De spelers moesten duidelijk wennen aan het grasveld. “De jongens van ZSGOWMS zijn gewend aan een goede kunstgrasmat. Zij trainen er twee keer per week op en spelen bijna bij alle ploegen uit de competitie op kunstgras,” aldus Rijnink. Hij vindt het dus niet heel gek dat de spelers even moesten wennen aan het veld. Na 10 à 15 minuten waren de spelers van ZSGOWMS gewend en trokken de spelers de wedstrijd naar zich toe. Met rust stond ZSGOWMS met  0-3 voor. De goals kwamen van Nawfal Hammi, Dominique Kivuvu en Mustafa Ucar zorgde voor een comfortabele voorsprong.

Na de rust ging ZSGOWMS verder waar zij gebleven waren: het scoren van doelpunten. Voor de 0-4 hoefden de toeschouwers ook niet heel lang te wachten. Dominique Kivuvu maakte zijn tweede van de dag. Ankaraspor zocht daarna wel nog een paar keer het doel alleen leidde dat nog niet tot heel groot gevaar. “Een wedstrijd spelen waar jezelf op papier de betere ploeg bent, is niet altijd makkelijk. De jongens konden er makkelijk over gaan denken, maar dat hebben ze niet gedaan.” Zo dachten de spelers van Rob Rijnink er zeker niet over, want na de 0-4 belandde de 0-5 van Tijani Cherkaoui ook achter de keeper van Ankaraspor. Net voor het einde van de tweede helft maakte Ankaraspor wel nog de eretreffer, alleen had ZSGOWMS daar ook een antwoord op. Gregory Nelson zette de eindstand 1-6 op het scorebord.

ZSGOWMS, dat voor dit seizoen hun team redelijk in intact heeft kunnen houden, gaat vol voor de groepswinst en het kampioenschap. “We zijn er al twee jaar mee bezig om te promoveren, vorig jaar leek het de goede kant op te gaan, alleen gooide corona helaas roet in het eten. Wij zijn een ambitieuze club en moeten eigenlijk gewoon uit de derde klasse zien te komen,” volgens Rob Rijnink.

Tekst: Auke Kooreman