Het staat er echt: 7-4

ZSGOWMS wint topper met elf doelpunten van RODA’23: ‘Een rollercoaster’

Nog een topper in de zondag tweede klasse B. De nummer drie ZSGOWMS tegen nummer vier, RODA’23 zorgde voor veel spektakel. Uiteindelijk won ZSGOWMS met maar liefst 7-4 van RODA. ZSGOWMS assistent-trainer Sebastiaan Fritz was tevreden met het resultaat: ,,Het was geen makkelijke wedstrijd, wel een heerlijke overwinning.”

RODA begon de wedstrijd uitstekend. Dat werd snel beloond. Illias Ahamout zette RODA verdiend op voorsprong: 0-1. Daarna nam ZSGOWMS het initiatief over, tot ongenoegen van RODA-trainer Bnar Toofeek: ,,Na de 0-1 stopten we met voetballen. We werden onrustig en hielden de bal niet meer in de ploeg. Zo speelden we ZSGOWMS in de kaart. Het werd een foutenfestival van ‘heb ik jou daar’. We waren tot dan beter, we verdienen eigenlijk meer. ”

Zeven doelpunten

De 0-1 achterstand zorgde voor een groot offensief van de thuisploeg. Gregory Nelson (1-1), Kursat Cil (2-1) en Donny van de Pol (3-1) zorgde voor een comfortabele voorsprong.  Zo ging ZSGOWMS met een voorsprong de kleedkamers in, dacht men. Met vier goals was het al een doelpuntrijke eerste helft geweest, maar de toeschouwers wisten toen nog niet dat er in totaal zeven (!) goals zouden vallen in de eerste helft. Opnieuw Illias Ahamout wist voor RODA het net te vinden. De speler uit het tweede team kende een uitstekende eerste helft: 3-2. Sheverino Blanker maakte de vierde voor de thuisploeg en zorgde weer voor wat marge, die door Miquel van Duin (4-3) weer teniet werd gedaan.

zsgo - roda

Rust

Toofeek: “Wat een chaos. Echt een rollercoaster. Ontzettend zonde dat er niet veel publiek aanwezig was. Deze wedstrijd had zoveel meer verdiend. Fritz: “We hadden een goede fase in de eerste helft. In mijn ogen was het een wedstrijd van de doelmannen en twijfelende verdedigers. Teveel net-niet momenten. We hebben voorin veel kwaliteit rondlopen en weten raad met foutjes van de tegenpartij.”

Tweede helft

In de tweede helft volgden de doelpunten zich weer in rap tempo op. Na rust kwam RODA niet op gelijke hoogte maar liep ZSGOWMS verder uit. Noureddine Harrouni mikte raak voor de 5-3, de dekselse Miquel van Duin deed een ruimere voorsprong alweer teniet: 5-4. ,De ruimtes werden groot na de 5-3”, zag Fritz. ,We hebben voorin veel kwaliteit rondlopen, wij hebben hier uitstekend gebruik van gemaakt.” De 6-4 en 7-4 kwamen op naam van Haitem Ibrahimi en opnieuw Noureddine Harrouni.

zsgo

Tevredenheid

Na afloop waren de meningen verschillend, maar zeker ook overeenkomsten. Winnend assistent-trainer Sebastiaan Frits: “Ik zag vooral miscommunicatie. Onze wedstrijd mentaliteit was uitstekend. Vorige week veel open kansen gecreëerd en erg weinig gemaakt. Vandaag schieten we er zeven in. Terwijl we veel minder kansen hadden om te scoren. Ik vond het een enerverende wedstrijd. Een echte teamprestatie, de complimenten gaan uit naar onze ploeg.”

Bnar Toofeek toonde zich trots op RODA en de manier waarop het vandaag speelde: “Natuurlijk, een dubbel gevoel. We spelen tegen een ploeg die op elke positie een sterkere speler heeft. ZSGOWMS heeft een ploeg met enorm veel kwaliteit. Op de momenten dat ze toe kunnen slaan, doen ze dat genadeloos. En toch, we hebben zo dominant gespeeld. We waren in mijn ogen gewoon beter. Ik vond dat we meer hadden verdiend. Maar ja, we hebben ook ontzettend veel fouten gemaakt.”

zsgo

“Eigenlijk hebben we de overwinning aan ZSGOWMS gegeven. Zij hebben heel gretig (en terecht) gebruik gemaakt van grotere ruimtes die wij zelf lieten. Ik moet dit echt even verwerken. We krijgen bij een 5-4 achterstand enorme kansen op de 5-5. Iedereen zat op die gelijkmaker te wachten. We waren goed, maar niet goed genoeg. Aanvallend was het vandaag uitmuntend, vier keer scoren. Verdedigend is er echt wel werk aan de winkel. We hebben klappen gehad, maar we zijn niet knock-out. De nederlaag zorgt ervoor dat we met een kleine domper verder moeten, maar wat overheerst zijn de goede resultaten van de afgelopen wedstrijden. Dat zorgt voor veel tevredenheid. Er is nog genoeg om voor te spelen.”

Foto’s: Koos van der Leest

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B