Home / slideshow / ZSGOWMS zet FC VVC in bekerduel eenvoudig opzij
ZSGOWMS
Koploper ZSGOWMS wint weer

ZSGOWMS zet FC VVC in bekerduel eenvoudig opzij

ZSGOWMS heeft woensdagavond de volgende ronde van het bekertoernooi behaald. De ploeg van hoofdtrainer Rob Rijnink zette tegenstander FC VVC eenvoudig met 0-3 opzij.

De Amsterdammers wonnen hun eerste vier competitieduels met maar liefst 18 doelpunten voor en zonder tegengoals, waarmee het bovenaan staat in de derde klasse. De club ging dan ook vol zelfvertrouwen op bezoek bij FC VVC, dat dan weer helemaal onderaan staat in dezelfde klasse. Het begin van de wedstrijd was dan ook voor ZSGOWMS. De Nieuw-Vennepers kwamen nauwelijks over de middenlijn heen en kregen slecht grip op het aanvalsspel van de opponent, terwijl ZSGOWMS steeds dichter bij het doel van keeper Thierry Wesseling kwam. Na een paar minuten spelen stuurde Gregory Nelson zijn ploegmaat Oseas Joaquim André weg, die vervolgens viel en een penalty mee kreeg. Younes Makraou ging achter de bal staan en schoot raak: 0-1. Het doelpunt moest FC VVC wakker schudden, maar niets was minder waar. De twee backs van ZSGOWMS konden alsmaar hoog blijven staan, waardoor de bezoekers extra spelers in het aanvalsspel konden betrekken.

Al snel kwam de volgende kans voor de club. Makraou nam de bal langs de zijkant aan, dribbelde naar binnen en nam Wesseling onder vuur, maar de sluitpost anticipeerde uitstekend en werkte de bal weg. Na een kwartier spelen kwam FC VVC langzaam wat beter in de wedstrijd en voetbalde het meer over de middenlijn. Zo probeerde Mitchell Griespoor tijdens een counter over de linkerkant Remco Rietbroek te bereiken, maar ging zijn voorzet net over hem heen. Even daarna stuurde Donny van Zandwijk zijn teamgenoot Marco Vaalburg weg, die één-op-één op de keeper afging. Het lukte hem echter niet om doelman Lemi van Gom te passeren. Ondertussen bleef ook ZSGOWMS kansen creëren om de voorsprong uit te breiden, maar het ontbrak onder meer Dominique Kivuvu en Makraou aan scherpte om de mogelijkheden af te maken. Daarin slaagde Nelson vlak voor rust wél. Hij kreeg de bal aan de linkerkant van het strafschopgebied aangespeelt en schoot ZSGOWMS beheerst naar een 0-2 ruststand.

FC VVC moest in de tweede helft komen, waarmee voor ZSGOWMS ruimte moest ontstaan om de score verder uit te breiden. De thuisploeg kwam echter scherper uit de kleedkamer en zette uitstekend druk op de opbouw van de Amsterdammers. Het zorgde onder meer voor een kans voor Vaalburg, maar hij zag zijn te zachte inzet van de lijn af worden gehaald. Vlak daarna kreeg Vaalburg opnieuw een levensgrote kans op de eerste treffer, alleen deze keer raakte hij de benen van de uitstekend keepende doelverdediger. Vervolgens nam Griekspoor de bal mee, maar zijn poging ging ver naast het doel.

Waar de gastheer dus nadrukkelijk op zoek ging naar de aansluitingstreffer, probeerde ZSGOWMS bovenal vanuit de counter gevaarlijk te worden. De Amsterdammers combineerden erop los, onder meer via Joaquim André. Hij wurmde zich tussen de twee centrale verdedigers van de tegenstander, maar werd vervolgens neergehaald. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip en gaf ZSGOWMS dus de ideale kans om FC VVC de definitieve genadeklap te geven. De aanvaller ging zélf achter de bal staan en verruimde zo de voorsprong naar 0-3. FC VVC probeerde in de slotfase van de wedstrijd nog gevaar te stichten via onder meer invaller Jamil Da-Cruz, maar een doelpunt zat er niet meer aan. Daardoor sloot ZSGOWMS het duel met een puike overwinning af.

Rijnink was tevreden met de ruime overwinning, al zag hij ook dat zijn ploeg het mentaal moeilijk had. “Het was voor ons vooraf een grote, mentale tik dat we de komende weken niet mogen voetballen. We hebben simpelweg een uitstekende reeks in de competitie achter de rug en die wil je graag vervolgen. Het is echter niet anders, en de ploeg heeft het dan ook uitstekend opgepakt.” Volgens de oefenmeester had ZSGOWMS het al eerder kunnen afmaken. “We kregen zowel in de eerste als tweede helft ontzettend veel kansen, en daarvan moeten er meer in. Dan maak je het jezelf nog makkelijker dan we vandaag deden. De volgende ronde is echter bereikt en daar mogen we trots op zijn.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)