ZSGOWMS
Koploper ZSGOWMS wint weer

ZSGOWMS zet SCPB’22 terug op aarde

SCPB’22 weet weer waar het staat. Na een lange serie zonder veel puntverlies, überhaupt een nederlaag, was er volgens trainer/coach Danny Hijzelendoorn misschien een iets te goede stemming bij de club, terwijl er de laatste weken weinig word gecreëerd en tegengoals worden toegestaan. Feit is dat de Amsterdammers van ZSGOWMS geen spaan heel lieten van de dadendrang bij de Badhoevedorpse voetballers, de gasten dropen met een 3-0 nederlaag af en staan zodoende weer met alle benen ‘op aarde’ na twee nederlagen op rij.

SCPB was in het eerste bedrijf veel aan de bal, het presenteerde zich zondagmiddag als een uitstekende ploeg. Het probleem is dat het tot aan de 16.5 meter wel aardig voetbalt, het sticht simpelweg te weinig echt gevaar. ZSGOWMS anticipeerde daar goed op door het speelveld compact te houden en kon enkele snelle counters plaatsen.

Linksback Abdelhamid Ennajdoui gaf de bal aan Walid Mabrouk, die de bal afmaakte en daarmee voor 1-0 zorgde. En de uitbreiding van de voorsprong liet niet lang op zich wachten, ZSGOWMS deed snel zaken. Gregory Nelson kopte in op een voorzet van Yassin Farrah: 2-0. Kreeg SCPB dan helemaal geen kans(je)? Zeer zeker wel, maar de uitgelezen mogelijkheid op een doelpunt waren spaarzaam en de grootste kans werd van vijf meter hoog over geschoten.

ZSGOWMS komt wat beter uit de kleedkamer in de tweede helft, het voetbalde zichzelf naar twee grote kansen maar zowel Gregory Nelson als Yassin Farrah faalde opzichtig in de afwerking. ZSGOWMS leverde veel strijd in de tweede helft, kon beter meekomen in vergelijking met het eerste deel van de wedstrijd. SCPB wisselde om wat meer diepte te krijgen, maar dat leverde uiteindelijk niets voor ze op.

Het strijdende ZSGOWMS van trainer/coach Rob Rijnink gaf niets weg in de tweede helft, waren wat vaker aan de bal en creëerde zelf nog enkele kansen. Uiteindelijk maakte Heitem Ibrahimi aan alle ‘onzekerheid’ een einde. Sheverino Blanken werd via de flank gevaarlijk, een slalom door drie man. Een knap staaltje werk wat een mooi doelpunt opleverde.

Verliezend trainer/coach Danny Hijzelendoorn was kraakhelder in zijn analyse: “Ik vond het een redelijk gelijkwaardige wedstrijd, maar wij creëren gewoon veel te weinig. Het is aardig om veel de bal te hebben, de complimenten te ontvangen voor ons goede spel. We moeten gewoon meer kansen creëren en de bal tussen de palen schieten, anders kunnen we niet winnen. Geen doelpunten is geen punten. Verdedigend moeten we ook aan de slag, we krijgen er de laatste weken teveel tegen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B