Zuidoost United heeft geen kind aan Overamstel

Na de bekerwedstrijden startte de competitie op zaterdag. In een volledig Amsterdamse competitie ontving SC Overamstel Zuidoost United. Beide ploegen werden uitgeschakeld voor de beker en kunnen zich volledig op de competitie richten. Om half drie trapte Zuidoost United af.

Na een minuut kwam Overamstel al op voorsprong. Na geklungel voor de goal wist aanvoerder Lubberding te scoren met een omhaal. Al na kwartier viel spits Babel van Zuidoost United uit met een blessure, die liep hij op na een duel. Hij werd vervangen door Dias de Oliveira. Na een solo schoot Pinas de bal droog achter de doelman van Overamstel, dit gebeurde na circa 20 minuten spelen. Na half uur spelen werd het 1-2 voor de gasten. Doelpunt van invaller Lioe-a-Tjam.

Gedurende de eerste helft hadden de bezoekers de overhand. Er werd veelvuldig gecombineerd op de helft van Overamstel. Dat zorgde regelmatig voor gevaar. Na het opendraaien van Ritfeld stuurde hij rechtsback Tob diep. Zijn schot ging rakelings naast. In de eerste helft moest keeper Mulder van Overamstel meerdere malen redding brengen.

Tien minuten na rust breidde Zuidoost United de voorsprong uit. Vanuit de omschakeling schoot spits Lioe-a-Tjam de bal binnen, via de binnenkant van de paal.  De aanvoerder van Overamstel, Lubberding, ging na een duel in de zestien naar de grond, maar de scheidsrechter zag er geen overtreding in. In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer richting de goal van Overamstel. Dias de Oliveira schoot met de 1-4 binnen.

Vanuit een voorzet wist hij weer op goal te schieten, alleen de keeper wist de bal te keren. De rebound van Dias de Oliveira ging er wel in. Na circa 80 minuten weet hij ook nog zijn derde te scoren. Een schot van Apagui raakte de lat, na een scrimmage kwam de bal voor de voeten van Dias de Oliveira terecht. Hij weet simpel binnen te schieten: 1-5. Zuidoost United was toen nog niet klaar met scoren. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 1-7.

Het afgelopen seizoen deed Overamstel mee om het kampioenschap van de vierde klasse. Het jaar openen ze met een grote nederlaag tegen Zuidoost United. Klik hier om de uitslagen en tussenstanden van de vierde klasse D te bekijken.

Opstelling Overamstel: Mulder, Bastiaansen, Van Mansfeld, Van de Nieuwenhof, Beerepoot, Thieme, v/d Veen, Broekhoff, Van der Hijden en Leisink.

Opstelling Zuidoost United: Haggerty, Tob, Hirasingh, Owusu, Pinas, Goudland, Apagui, Dias de Oliveira, Purperhart, Babel, Ritfeld