Home / slideshow / Zuidoost United ziet Apagui naar Zweden vertrekken
Apagui

Zuidoost United ziet Apagui naar Zweden vertrekken

Zuidoost United-middenvelder Stephane Apagui gaat een avontuur aan in Zweden. Hij vertrekt naar Säffle SK waar hij voor een half seizoen tekent. Vervolgens hoopt Apagui een stap hogerop te zetten.

Zuidoost United

Apagui kwam in zijn carrière al uit voor ZSGOWMS en AFC. Bij Zuidoost United speelde hij sinds dit seizoen voor de derde Amsterdamse club in zijn loopbaan. Hij sloot daar aan bij de academie van Gwendell van Riemsdijk, om daarna een volgende stap in zijn carrière te maken. “Dit seizoen ben ik bij de club terechtgekomen. Daar heb ik sinds augustus gespeeld, dus ongeveer een half jaar”, vertelt Apagui.

Kans bij Säffle SK

Nu zet hij zijn loopbaan voort bij Säffle SK. De club speelt op het derde niveau in Zweden. “Ik ben daar via mijn zaakwaarnemer Gwendell (van Riemsdijk, red.) terechtgekomen. Hij heeft heel wat contacten in Zweden en met Säffle SK een goede club gevonden. De club gaf mij drie weken geleden de mogelijkheid om een week stage te lopen. In die week heb ik blijkbaar een goede indruk achtergelaten, want ik kreeg te horen dat ik mocht teruggekomen.”

“Het is een geweldige club om voor te spelen”, gaat Apagui verder. “Je kunt het vergelijken met een derde divisionist in Nederland. Alles is hier uitstekend geregeld en de accommodatie is top. Bovendien trainen we drie keer in de week en mogen we de gym gebruiken. Dus qua randvoorwaarden zit het hier zeker goed.”

Uitdaging

De middenvelder had in zijn hele leven al de droom om in het buitenland te voetballen. “Dat is iets wat ik altijd al heb willen doen. Zweden stond niet per se bovenaan mijn lijstje, maar het ging mij er meer om dat ik in het buitenland de kans zou krijgen om te spelen. Dan maakt het niet zoveel uit welk land dat is.”

Hoewel het volledige voetbal in Nederland stilligt, gaan diverse competities in Zweden wel gewoon door. “Het ligt hier niet helemaal stil. Alle evenementen van boven de 300 mensen gaan niet door, maar mijn club speelt wel. Dus wij voetballen ook gewoon door.”Apagui gaat de komende periode uit van een hoop speelminuten. “Tot nu toe heb ik in de oefenwedstrijden een basisplaats gekregen en negentig minuten gespeeld, dus qua speelminuten komt het wel goed. Ik hoop om daarna snel een stap omhoog te kunnen maken.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Van Riemsdijk Sports Academy

Achraf Douiri tekent contract in Zweden

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)