Zuidvogels komt twee keer terug tegen Monnickendam

Na de winst vorige week in Woudenberg zag Monnickendam de wedstrijd van zaterdag tegen Zuidvogels uit Huizen met vertrouwen tegemoet. Zuidvogels staat drie punten boven Monnickendam, dus voor Monnickendam de ultieme mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen en aansluiting te houden met de middenmoot.

De wedstrijd begon van beide kanten afwachtend en er gebeurde weinig. Zuidvogels was de enigszins beter voetballende ploeg, maar de groenhemden wisten de gasten goed partij te geven en van scoren af te houden. Op slag van het rustsignaal was het echter Monnickendam dat op voorsprong kwam. Milco Binken wist in een druk strafschopgebied de bal keurig vrij te spelen en de 1-0 tegen de touwen te werken. Een minuut later kon Monnickendam de voorsprong nog vergroten Binken gaf de bal breed op de snelle Jefferey Gits. Hij stuitte op keeper Danny Versteegt.

De tweede helft begon en Monnickendam was nog in jubelstemming van de voorsprong vlak voor rust. Zuidvogels wist vanaf het beginsignaal de stand gelijk te trekken: 1-1. Het doelpunt kwam op naam van Martin Campbell. Na ruim een uur spelen kwam Monnickendam toch weer op voorsprong, Jesse Braspenning schoot een afgeslagen bal van buiten de zestien meter snoeihard in de goal. Zuidvogels bracht echter vanaf de aftrap de stand weer op gelijke hoogte 2-2, Campbell wist zijn tweede van de middag te maken. Monnickendam was nog in hogere sferen vanwege de net verkregen voorsprong en was dus weer niet bij de les. Beide partijen durfden geen risico te nemen om de volle winst binnen te halen, zodat de wedstrijd tot aan het eindsignaal voort kabbelde.

Volgende week wacht voor Monnickendam koploper WV-HEDW, om 14:30 wordt er op Sportpark Middenmeer afgetrapt.

Verslag: Jan Slaats