Zure nederlaag AMVJ bij Jong Holland

In de tweede klasse zaterdag A zijn veel ploegen aan elkaar gewaagd. Dat bleek ook zaterdag in Alkmaar waar AMVJ op bezoek ging bij Jong Holland. De bordeauxrode formatie van Ricky Kumar keerde echter met lege handen huiswaarts, want Jong Holland stond na de wedstrijd met 1-0 voor en hield de drie punten in eigen huis.

Toen er een half uur gespeeld was kwam Jong Holland op voorsprong. Yannick Combee werd diep gestuurd met een steekbal. Combee kon vervolgens Bas Blankendaal bedienen, waardoor de 1-0 tegen de touwen zat. De bezoekers kregen nog een mogelijkheid met een vrije trap van Jasper Stracke, maar de Jong Holland goalie hield zijn doel schoon.

AMVJ begon na rust meer aan te dringen en gevaarlijker te gaan spelen. Echter leverde het niet direct grote mogelijkheden op, want de defensie van Jong Holland hield stand. Spits Thierry van der Kooye was dichtbij de gelijkmaker, maar de keeper hield zijn kopbal tegen. In de slotfase claimde heel AMVJ een penalty, omdat er hands gemaakt zou zijn. Op de doellijn stond namelijk een verdediger, die de bal met zijn arm tegengehouden zou hebben. De arbiter floot niet en gaf AMVJ geen strafschop, waardoor de stand op 1-0 bleef steken en AMVJ geen punt(en) kon bijschrijven.

Over twee weken neemt AMVJ het op tegen DVVA, wederom een derby in de tweede klasse zaterdag A. Volgend weekend is de ploeg vrij, aangezien het in de beker is uitgeschakeld. Bekijk hier meer uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Archieffoto door Ton van Eenennaam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)