Zure nederlaag voor SCPB’22 na late tegengoal

Het zat niet mee voor SCPB’22 op Sportpark Schuilhoeve tegen Sporting ’70 uit Utrecht. Voor rust kreeg de thuisploeg een strafschop, maar na rust kreeg het de deksel op de neus. De Utrechters zorgden ervoor dat SCPB sinds heel lange tijd een nederlaag moest slikken. Het was voor SCPB de eerste nederlaag sinds de nacompetitie in juni 2022.: 1-2.

SCPB’22 was zondagmiddag lang op weg om een zwaar bevochten punt te pakken, maar moest vlak voor tijd toch buigen voor Sporting ’70. Sporting was in de wetenschap afgereisd dat het een ongeslagen ploeg in vorm zou treffen. Het trok een stevige muur op en hield het op eigen helft negentig minuten lang zeer compact. Toch kon SCPB door breken en wist het via Dennis Dinkgreve op een 1-0 voorsprong te komen in het eerste bedrijf. Dat dit uit een strafschop moest komen, was misschien wel veelzeggend.

In de tweede helft kwam Sporting ’70 naast SCPB op het scorebord. Het was een vreemd en discutabel moment, waarin de spelers van SCPB een ‘uitbal’ claimde. In plaats van door te spelen, waren de protesten aan het adres van arbiter Schipper niet van de lucht. Het hielp niet: 1-1, met nog een stief kwartier te spelen. Het is op dat moment een wrange tussenstand voor SDPB, dat namelijk één van de betere seizoen starten beleefd en geen puntverlies heeft. De ploeg van Hijzelendoorn speelt vaak fris en creëert zelfs de mogelijkheden en kansen in een wedstrijd. Vandaag zijn die echter niet besteed.

Met nog een kwartier te spelen nam de druk door het SCPB van trainer/coach Hijzelendoorn nog meer toe. Dat leidde niet tot de gewenste goal en voorsprong. Tot overmaat van ramp ging de wedstrijd in blessuretijd zelfs nog verloren, doordat Sporting’70 een geplaatste counter zeer goed uitspeelde: 1-2. Gestolen punten, maar dat deert niemand in Utrecht. Na de mokerslag die Sporting’70 zondagmiddag uitdeelde, zal SCPB zich weer snel moeten herpakken. Er staan interessante duels op de rol de komende weken.

De eerste competitieduels werden allemaal gewonnen door SDPB, ook in de districtsbeker is de ploeg succesvol. De Noord-Hollanders staan keurig in de top van de tweede klasse. Danny Hijzelendoorn toonde zich strijdvaardig in zijn analyse na de wedstrijd: “Het veldspel was soms prima, de verdediging stond aardig en er werden goede kansen gecreëerd. Maar ondanks een aardig optreden verliezen we en de complimenten zijn voor Sporting, dat zeer compact en gedisciplineerd bleef spelen. Een gelijkspel zou al zuur zijn geweest, maar een verliespartij dáár was iedereen doodziek van”.

Zo zit iedereen die SCPB een warm hart toedraagt met een slecht gevoel aan het zondagsmaal.

Eerste nederlaag voor Hijzelendoorn in 2022/2023

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B. 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)