Zwaar gehavend TOB kansloos op Marken

Voor de zesde keer op rij is het TOB niet gelukt de tweede zege van het seizoen te behalen. Door blessures, twee afmeldingen en twee schorsingen moest TOB trainer/coach Remco van Twiller het op bezoek bij sv Marken zonder liefst 12 spelers doen, waarvan het grootste deel normaal gesproken ook nog in aanmerking komt voor een basisplaats.   

De start was van beide kanten behoudend, al schoot Liam de Wit in de tweede minuut al van dichtbij hoog over het doel van TOB doelman Giorgio Kuiper. Na zeven minuten spelen sloeg het noodlot toe voor TOB toen Amer Mobarak na een stevig duel met een op het oog ernstige voetblessure het veld moest verlaten. In de 15e minuut kreeg TOB de eerste kans uit een goede vrije trap van José Bebeto Ngeze. Zijn inzet werd met moeite met de voeten tot hoekschop verwerkt door Marken doelman Jonathan Waterberg. Marken kreeg vooralsnog weinig grip op de wedstrijd, maar halverwege het eerste bedrijf kwamen ze bijna op voorsprong toen een vrije trap op de rand van strafschopgebied door Luke de Waart op de binnenkant van de paal werd geschoten, buiten bereik van Kuiper.

Een minuut was het wel raak, door een schot van 20 meter van De Waart, 1-0. Hoewel de noord-Amsterdammers nauwelijks tot kansen kwamen, schoot Wessam Dowaah namens TOB na een dreigende aanval de bal in het zijnet. Net binnen het half uur spelen maakte De Waart uit een voorzet van Melvin Uithuisje de 2-0. Vijf minuten later werd zelfs nog de 3-0 op het scorebord gezet. Een lange solo van De Waart kon door Judael Obboye niet onderbroken worden en werd prima afgerond, zijn derde treffer en dus een loepzuivere hattrick. Nog was het niet gedaan in het eerste bedrijf, in de extra tijd kreeg SV Marken nog zeker drie goede mogelijkheden maar Kuiper wist tot drie maal toe te redden en voorkwam zo een grotere achterstand.


Binnen vijf minuten na de rust was het alweer raak door een treffer van Bart Schipper, die alleen voor de keeper de 4-0 liet aantekenen. Een minuut of zes later stond de 5-0 op het scorebord. Dit keer was het Liam de Wit die de 5-0 aantekende na voorbereidend werk van De Waart. Marken ging op zoek naar meer doelpunten, maakte deze ook wel maar de Amsterdammers mochten van geluk spreken dat de zesde treffer tot twee maal werd afgefloten wegens buitenspel. Het was te prijzen in de instelling van de TOB-ers dat ze niet opgaven en probeerden te blijven voetballen om de score een dragelijker beeld te geven. Dit lukte bijna via Ngeze, maar ook zijn inzet trof het zijnet. Met nog zes minuten op de klok bracht Melvin Uithuisje zijn ploeggenoot Sebastiaan Peereboom in scoringspositie en die faalde niet en zette de 6-0 op het scorebord. Het slotakkoord was voor Mucahit Bayar die van dichtbij de spreekwoordelijke eer had kunnen en moeten redden, maar zijn inzet ging recht op Waterberg af. Niet veel later floot de goed leidende scheidsrechter Koning voor het einde van de wedstrijd en was de martelgang voor TOB ten einde. 

Volgende week ontvangt TOB titelkandidaat DWS op het eigen Sportpark Oostzanerwerf. Marken gaat op bezoek bij FC Weesp.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOB