Zwaarbevochten overwinning JOS Watergraafsmeer

JOS Watergraafsmeer boekte zaterdagavond een zwaarbevochten overwinning op Quick ’20. In de uitwedstrijd in Oldenzaal kwam de club een uur lang met tien man te spelen. Uiteindelijk wist het ‘als team’ de winst over de streep te trekken.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag Hoofdklasse

Ommezwaai

Normaliter spelen de Amsterdammers op zondagmiddag, maar Quick ’20 vroeg de club om de wedstrijd op zaterdagavond af te werken. JOS Watergraafsmeer accepteerde deze aanvraag en dus stapte de ploeg van trainer Cor ten Bosch een dag eerder de spelersbus in. De lange reis naar Oldenzaal, waar Quick ’20 zijn thuiswedstrijden afwerkt, deed de bezoekers duidelijk weinig. JOS Watergraafsmeer stond namelijk binnen een kwartier op een 0-1 voorsprong. Malcolm Esajas was de doelpuntenmaker. Tien minuten later was het wederom raak. Deze keer was het Reggie Schaap met het doelpunt. Hij schoot de bal weergaloos in de bovenhoek: 0-2.

JOS Watergraafsmeer was ook na de 0-2 heer en meester. Niets leek er dus aan de hand, totdat de lange voorstopper Anthony Albert het veld moest verlaten wegens een spierblessure. Het was een flinke aderlating voor Ten Bosch en zijn ploeg. Na ruim een half uur moest JOS Watergraafsmeer nog een grotere tegenvaller verwerken toen de scheidsrechter Jorik Hollewand met een rode kaart van het veld stuurde. Daardoor moesten de bezoekers bijna een uur lang met tien man verder. Als klap op de vuurpijl maakte Quick ’20 een minuut voor rust de aansluitingstreffer: 1-2.

Op karakter

Ook de tweede helft kregen de Amsterdammers nog een tegenvaller te verduren toen Sjoerd Gerritse met een blessure van het veld ging. Wederom een sterke, lange centrale verdediger die vanwege een blessure eruit moest. De tegenvaller dwong Ten Bosch om een voorhoedespeler rechtsback te zetten en te hopen dat de spelers de overwinning over de streep zouden trekken. Dat lukte met voornamelijk hard werken en tegenhouden, al creëerde Quick ’20 weinig kansen en kreeg JOS Watergraafsmeer zelfs nog mogelijkheden om de voorsprong te verruimen. Al met al een terechte overwinning, waardoor JOS Watergraafsmeer zich met een goed gevoel kon opmaken voor de lange terugrit naar Amsterdam.

‘Knappe overwinning’

Na afloop was Ten Bosch vooral trots op zijn ploeg. “We speelden bijna een uur met tien man. Als het je dan lukt om op karakter een overwinning te behalen, dan vind ik dat écht knap. In de rust hebben we de koppen bij elkaar gestoken en duidelijke afspraken gemaakt hoe we de tweede helft zouden aanpakken. Het was simpelweg zaak om tegen te houden. Deze overwinning is er eentje van het collectief”, aldus Ten Bosch.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)