Home / slideshow / Zwaarbevochten overwinning OSV op bezoek bij FC Almere
Maurice Renger

Zwaarbevochten overwinning OSV op bezoek bij FC Almere

OSV heeft zaterdagmiddag een belangrijke overwinning geboekt op FC Almere. Het team van Maurice Renger won op bezoek in Almere met 1-2.

Vanwege personele problemen moest de oefenmeester met vier jongens uit de Onder 23 in het basisteam beginnen. Het had logischerwijs invloed op het spel van de Amsterdammers, maar OSV slaagde erin om een oppermachtige eerste helft te spelen. Via Reffelino van Loon lukte het de bezoekers om op een 0-1 voorsprong te komen en die stand bleef tot aan de rust op het scorebord staan.

Na de theepauze had OSV het lastiger en kwam FC Almere terug in de wedstrijd. Mike de Blieck zorgde voor de gelijkmaker en bracht de spanning terug. Vervolgens brak het duel los. Waar eerst FC Almere een rode kaart kreeg, stuurde de arbiter daarna OSV-keeper Dave Clement naar de kleedkamer. Tim Kuiper moest onder de lat plaatsnemen. Waar Onder 23-speler Nawfal Korff in de slotfase de 1-2 maakte, kreeg OSV in de blessuretijd een penalty tegen. Kuiper bleek echter in staat te zijn om de strafschop te keren, waardoor hij de held van de dag was. Daarna kreeg FC Almere nog een tweede rode kaart, waarna de wedstrijd klaar was.

“Ik ben ontzettend trots op hoe het team dit heeft gedaan”, stelde Renger na afloop. “We wisten dat het vandaag lastig zou worden, dus we moesten vooral strijd leveren. Dat heb ik mijn team echt zien doen. We probeerden te voetballen waar het kon en moesten vooral de drie punten pakken. Erg knap.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2A

Tekst: Jordi Smit
Foto: Jos Spitteler