Zwaarbevochten zege voor De Volewijckers

Op een winderige zaterdagmiddag in Westknollendam heeft de koploper in 4b De Volewijckers een nipte overwinning gepakt tegen Blauw Wit/W: 0-1.

Het was een moeizame wedstrijd voor de Noordamsterdammers, tegen een compact en sterk verdedigende tegenstander. Het team van trainer Frank Schuitemaker was in de eerste helft de bovenliggende partij, maar het resulteerde niet in doelpunten. Er waren in de eerste twintig minuten wat pogingen, met een schot in het zijnet, schot naast de paal en Blauw Wit/W doelman Stan van Luttykhuizen stond in de weg. Het dichtst bij de openingsgoal was nog in de 25ste minuut middenvelder Daley Venghaus, met een knal net over de lat.

Met de brilstand gingen beide teams aan de thee. In de tweede helft startte De Volewijckers scherp. Rechtstreeks vanaf de aftrap ontving Damiro Spier een dieptepass van achteruit, handelde uiterst snel door de bal keihard hoog in de touwen te schieten: 0-1. De Volewijckers pakte de zaken in de tweede helft onder leiding van de sterk spelende Tarik Karim energieker aan, waardoor het Blauw Wit/W achteruit drukte. Een snelle tweede goal bleef echter uit, waarop spits Damien Simson als invaller werd gebracht. Met zijn werk- en vechtlust zorgde hij dat de verdediging van Blauw Wit/W wat nerveus werd, maar onder leiding van aanvoerder Mats van Olst bezweek het team van trainer Pieter van Netten niet.

De Volewijckers bleef controle houden over de wedstrijd en Blauw Wit/W kon voorin geen vuist maken. Toch werd het vlak voor tijd nog schrikken voor de koploper. Met een schot laag in de benedenhoek van Leon Seitner, knap gestopt door doelman Mitchel Vincken. Een uiterst lastige uitwedstrijd werd zo goed afgesloten met drie zeer belangrijke punten in de herstart van de competitie.

Volgende week speelt De Volewijckers een thuiswedstrijd tegen Westzaan. Blauw Wit heeft een uitwedstrijd tegen TOB. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 4b

Tekst: Peter Oud