Tom Verhoek
Verhoek van Martinus naar DSOV

Zwaarbevochten zege voor Sporting Martinus op Ilpendam

Waar Sporting Martinus lekker draait als koploper in Zondag 3c, moet Ilpendam zijn draai nog vinden. De ploeg van Johnny Merks wacht nog op de eerste zege. Zondag stonden beide teams tegenover elkaar en gingen de Amstelveners na afloop met drie punten naar huis. Een rode kaart voor Ilpendam-doelman Stan Bakker was het kantelpunt.

Sporting Martinus had het in eerste instantie lastig met het gras van Ilpendam. Na een minuut of tien begonnen ook de bezoekers met aanvallen en na een ingreep moest doelman Roy Eijkelboom het veld geblesseerd verlaten. Bakker was zijn vervanger. Na een klein half uur kwamen de Martianen op voorsprong. Bryce Day wist vanaf de linkerflank Anthony Dean te bereiken met een fraaie steekpass. Hij legde de bal klaar voor Nils Spooren, die het afmaakte. Voor de rust kreeg Ilpendam met Ismaël Faiz nog een grote kans op de gelijkmaker.

In de rust besloten beide trainers te wisselen. Bij Ilpendam kwamen Jordy Blom en Rishi Kjensberg in het veld, bij Sporting Martinus waren dat David Kasse en Broos Krijger. Al snel na de rust werd het 0-2 via Ralph Groenteman. Maar de wedstrijd was nog niet gespeeld, de invallers van Ilpendam bewezen hun waarde. Op aangeven van Kjensberg maakte Blom de 1-2. Het werden nog twintig spannende minuten. Althans, tot aan de rode kaart voor doelman Bakker, die Dean net buiten de zestien vloerde. De vrije trap werd door Jan Sjerps richting de goal gekruld, maar eindigde op de paal. Aan de andere kant was Mike Postma dichtbij met een kopbal op de paal, maar uiteindelijk zorgde Kai Kamphorst voor de 1-3.

Ilpendam blijft dus struggelen in Zondag 3c. Komende zondag haalt het de wedstrijd tegen RCH in, de woensdag erna reist het af naar Amersfoort voor een bekerduel met CJVV. Ook Sporting Martinus is nog actief in de beker en treft komende zaterdag om 17.00 Laren ’99.